İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kentte bulunan Rehber Öğretmenlerine yönelik ‘Madde Bağımlılığı’ konusunda konferans verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda Hitit Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Emrah Karadere’nin konuşması olarak yer aldığı konferansa İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban ve çok sayıda rehber öğretmeni katıldı.

 

Konferans öncesi bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban öğrencilerin kişilik gelişiminde Rehberlik Öğretmenlerinin rolünün büyük olduğunu belirterek, “Bağımlılıkla mücadele konusu bir devlet politikası olarak bütün bakanlıkları ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığımız Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı (TBM) kapsamında tüm Rehberlik Öğretmenlerine eğitim veriyor, yine yakın zamanda eğitimlerine başlanılan Okul Bağımlılık Programı eğitimleri de sizlere verilecektir. Bu eğitimin ilimize, sizlere katkı sunacağını ümit ediyor başarılar diliyorum.” dedi.

Daha sonra konferans, Hitit Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Emrah Karadere, katılımcılara, ‘Madde Bağımlılığı Nedir, Bağımlılık Yapıcı Maddeler Nelerdir, Bağımlılığın Olumsuz Etkileri, Madde Kullanımı Belirtileri, Bağımlılık Nasıl Başlar ve İlerler, Kullanıcıların Sığındığı Gerekçeler, Bağımlılık Nasıl Tedavi Edilebilir?’ başlıklarından oluşan bir sunum yapmasıyla sona erdi.