16 Derslikli Çorum Anadolu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Kılıç, bugün Türkiye’nin geldiği nokta göğsümüzü kabartıyor.
16 Derslikli Çorum Anadolu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezinin açılış programına Vali Necmeddin Kılıç, Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Kır, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Kır tarafından 2003-2017 yılları arasında Çorum’da yapılan eğitim yatırımlarını içeren bir sunum yapıldı. Vali Necmeddin Kılıç konuşmasında “Ailelerin derdi çocuklarını güzel bir eğitim almalarını sağlamak değil midir? Kaliteli eğitim için gereken nedir? Öğretmen ve öğrencinin buluşma saatini çoğaltırsanız, öğretmen başına öğrenci miktarını azaltırsanız kaliteyi yakalarsınız.

Yani tekli eğitime geçersek, aileleri memnun etmiş olursunuz. Bugün Türkiye’nin geldiği nokta göğsümüzü kabartıyor. Benim çocukluğumda sınıflarımız 60 kişilikti. Bugün Çorum’da derslik başına düşen öğrenci sayısı 16 kişi biz bu rakamı daha iyiye götüreceğiz inşallah. Tekli eğitime geçebilmek adına başlattığımız hamle tüm zamanların en büyük okullaşma hamlesidir.

Vekilimize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Çorum’da ilk defa hazine arazilerine arsa karşılığı okul yaptıracağız. 5 tane okulumuzun teklifi Maliye Bakanımızın önünde. İnşallah 2018-2019 eğitim öğretim yılında tekli eğitime geçmiş olacağız.” dedi.

Açılış kurdelesi kesildikten sonra iki yılda yapılan ve yapımı devam eden eğitim yatımlarının yer aldığı fotoğraf sergisi ve Çorum Anadolu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezinin derslik ve atölyeleri gezildi.