Çorum Özel Eğitim Meslek Lisesi, Buharaevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

İşitme engelli bireylerin toplumda yaşadığı sorunlara dikkat çekerek farkındalık oluşturmak ve işaret dilini yaygınlaştırmak amacıyla hazırlanan tiyatro gösterileri, okul ziyaretleri ve sosyal deneylerden oluşan “Sessizliğin Ötesinde” adlı proje kapsamında, Çorum Özel Eğitim Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Buharaevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Açılış konuşmasını Buharaevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sabriye Esen’in yaptığı ziyarette, Buharaevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, kendilerini ziyarete gelen işitme engelli öğrencileri işaret diliyle selamladılar, işaret diliyle İstiklal Marşı, şarkılar ve pandomim gösterisi yapıldı.

Gerçekleştirilen programın ardından ziyarete gelen öğrencilere, Buharaevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gezdirilerek, okulun alanları ve bölümleri hakkında bilgi verildi.

Özel Eğitim Meslek Lisesi Müdürü Hanifi Okumuş, gösterdikleri misafirperverlikten dolayı öğrencileri ve proje ekibi adına, Buharaevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sabriye Esen nezdinde tüm idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Hanifi Okumuş, gerçekleştirdikleri okul ziyaretlerinden çok faydalı sonuçlar aldıklarını, işitme engelli olmayan bireylerden ilgi ve kabul görmenin işitme engelli öğrencilerin özgüvenini artırdığını belirtti.

Buharaevler MTAL Müdürü Sabriye Esen, kendilerini ziyarete gelen Çorum Özel Eğitim Meslek Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti. Hazırlanan hediyelerin misafirlere takdim edilmesinin ardından program sona erdi.