Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi’nin kente ölçme ve değerlendirme çalışmalarının daha verimli hale getirilmesi amacıyla öğretmenlere yönelik düzenlediği “Ölçme Değerlendirme Farkındalık Kursu” tamamlandı.

Trabzon Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Tuncay Özsevgeç ve Doç. Dr. Miraç Aydın tarafından öğretmenlere; eğitimde ölçme değerlendirme, ölçme değerlendirmede kullanılan araçlar, beceri odaklı madde yazım çalışmaları ve dikkat edilecek hususlar başlıklarından oluşan dersler anlatıldı. Kursun sonunda verimli olmanın önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Çorum’da son zamanlarda sürekli bir hareket, bir ivme, bir çalışma var. Her okulun projesi, Tubitak projeleri, etkinlikler, tiyatrolar, gösteriler oldukça çoğaldı. Bu arada yenilikçilik, inovatif çalışmalar da ortaya çıkmaya başlıyor. Bu çalışmaları devam ettireceğiz. Burada öğrendiklerimizi okullarımızda uygulayalım. Diğer arkadaşlarımızla paylaşalım.” dedi.

Kentte bulunan bazı okulları gezme imkanı bulan Trabzon Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Tuncay Özsevgeç ve Doç. Dr. Miraç Aydın eğitim ortamlarını da incelediler.

Gördükleri uygulama örneklerini oldukça başarılı bulan Özsevgeç ve Aydın, başka illerde pek karşılaşmadıkları bu örnekler için başta İl Milli Eğitim Müdürü Büyük olmak üzere yönetici ve öğretmenleri tebrik ettiler.