Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk, okulları ve üniversitelerin şiddetin değil, barışın, eşitliğin ve özgürlüğün mekanları olması gerektiğini bildirdi.
Yaptığı yazılı açıklamada; Diyarbakır`ın Yenişehir ilçesi Şehitlik Lisesi idare bölümüne ses bombası ve molotofkokteyli atılması sonucu 2 öğretmen ile 1 öğrencinin yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını, ayrıca Şırnak`ın İdil ilçesinde de farklı okullarda gerçekleşen benzer eylemler sonucu birçok öğrencinin yaralandığını hatırlatan Mehmet Öztürk, okulları hedef alan şiddeti kınadıklarını ifade etti.
Öztürk’ün konuyla ilgili açıklaması şöyle:
“Basında yer alan ve edindiğimiz bilgilere göre, Diyarbakır`ın Yenişehir ilçesi Şehitlik Lisesi idare bölümüne ses bombası ve molotofkokteyli atılması sonucu 2 öğretmenimiz ile 1 öğrencimiz yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştır. Ayrıca Şırnak`ın İdil ilçesinde de farklı okullarda gerçekleşen benzer eylemler sonucu birçok öğrencimiz yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştır. Eğitim Sen olarak, yaralanan öğretmenlerimize ve öğrencimize acil şifalar diliyor, gerçekleştirilen bu eylemi kınıyoruz.
Yaşanan bu vahim olayla şiddet olgusunun, eğitim kurumları ile asla yan yana gelmemesi gerekirken, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin can güvenliğini tehdit edecek boyutlara ulaştığını görüyoruz. Yıllardır bu topraklara ekilen savaş ve şiddet tohumlarına karşı; eğitim kurumlarında barışı, özgürlüğü, eşitliği ve demokrasiyi yeşertmenin mücadelesini veren emekçiler olarak bu tabloyu kabul etmemiz asla mümkün değildir.
Bizler biliyoruz ki bu durum, Kürt sorununun çözümsüzlüğünün sonucu olarak tırmandırılan şiddetin bir sonucudur. Yaralananları ve hayatını kaybedenleri basit bir istatistik verisi olarak görenlerin, şiddeti sona erdiremeyeceğini de biliyoruz. Unutulmamalıdır ki adil ve demokratik bir çözümü, çocuklarımızın her türlü şiddet sarmalının içine çekilmemesi ve Nazım Hikmet`in de dediği gibi onların "şeker de yiyebilmeleri" için istiyoruz.
Eğitim Sen olarak, okullarımızın, üniversitelerimizin şiddetin değil, barışın, eşitliğin ve özgürlüğün mekanları olması gerektiğini bir kez daha hatırlatarak, yaralanan öğrenci ve öğretmenlerimize tekrar geçmiş olsun diyor ve acil şifalar diliyoruz.”