Anne-baba-çocuk beraber satranç öğreniyor, bağlama çalıyor.
Okullar Hayat Olsun Projesi İl Yönetim Kurulu, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Şule Toksoy başkanlığında toplandı.
Geçtiğimiz Cuma günü yapılan toplantıya proje ortaklarından Çorum Belediye Temsilcisi Zübeyir Tuncel, Orman İşletme Müdürlüğü Temsilcisi Tacim Karakıl, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürleri ile Merkez ve ilçelerden gelen muhtarlar katıldı.
Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Şule Toksoy, il bazında yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi verdi. Toksoy, okullar hayat olsun projesinin amacına ulaştığını belirterek, yapılan faaliyetlerin niceliği kadar niteliğine de çok önem verdiklerini söyledi.
Toksoy, “Bu projede süreç odaklı çalışmaktayız. Her şey akar, değişmeyen tek şey değişimin kendisidir diyoruz. 21. yüzyılın gerektirdiği kültürel ve sosyal becerilerle donatmak gayesindeyiz. Vatandaşlarımıza bunu sağlarken okullarımızın hayat alanı, yaşam merkezi olması içini gayret ediyoruz. İlimizde projenin başlangıç tarihinden itibaren çok güzel şeyler oldu.
İskilip İlçemiz Anadolu Öğretmen Lisemizde velilerimize film izleme ve film okuma etkinlikleri yaptırılıyor, Ortaköy Halk Eğitim Merkezine kursa gelen velilerimiz çocukları oyun odasında eğleniyor, velilerimizin istekleri doğrultusunda okullarımızda velilerimize yönelik kurslar düzenleniyor. Okullar artık ulaşılamaz içine kapalı sistem olmaktan çıktı. Renklendi, hayat geldi, paydaşlarıyla içice oldu” dedi.
Toplantıda Çorum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Zübeyir Tuncel ise belediyenin proje kapsamanda okullara kilit taşı, beton döküm, bordro asfalt serimi, oyun grupları, fitnes aletleri ve trafik pistleri yaptıklarını belirtti.
Orman İşletme Müdürlüğü Temsilcisi Tacim Karakıl da proje kapsamında okullarda 4290 adet fidan dikimi yapıldığını kaydetti. İlçelerden gelen şube müdürlerinin ilçelerinde yapılan çalışmaları anlatmaları ile toplantı sona erdi.