Geleceğin teminatı olan çocuklar yeni eğitim öğretim yılına başlarken, okula 'GEÇİT' istiyor.

Çorum'da öğrenciler yeni eğitim öğretim yılına büyük bir heyecanla 'merhaba' derken, yeni hizmete giren bazı okulların çevre düzenlemesindeki eksikliklerin tamamlanmamış olması öğrencilere zorluk yaşatıyor.

Kale Mahallesi'nde modern ve donanımlı binası ile eğitim öğretime yeni açılan Mevlana İlkokulu'nda eğitim öğretim alacak çocukların okullarına ulaşabilmesi için "GEÇİT" şart.

Binanın eksiklikleri yeni eğitim öğretim yılı için tamamlanmış olsa da okula giden yolda eksiklikler göze çarpıyor. Özellikle çoğu öğrencinin kullandığı Ata Caddesi çocuklar için tehlike arz ediyor. Neredeyse otoban gibi işlek olan hastane, sanayi ve iş merkezlerine gitmek için kullanılan yolda çocuklar okullarına ulaşabilmek için okul geçidi istiyor.

Anne-babaları ile birlikte bile yoldan geçmek için çoğu zaman araç geçişlerini dakikalarca beklemek zorunda olan öğrenciler, tek başına okula gidemiyor.

Öğrenci velileri, "Çocuklarımızın yeni ve modern bir okulda eğitim öğretim görmelerinin sevincini yaşarken, okulun önünden geçen yolun asfaltının olmaması, kaldırımların tamamlanmaması, okulun dış duvarında anlamsızca bırakılan demirlerin olması ve en önemlisi de okula geldiğimiz ana yol olan Ata Caddesi'ndeki yoğun trafikte çocuklarımız için herhangi bir önlem alınmaması bizleri çok üzüyor. Çocuklarımız bizimleyken bile yoldan karşıya geçmekte zorlanırken, tek başlarına karşıdan karşıya hiç geçemiyorlar. En azından ilk olarak bu yollara okul geçidi yapılıp, gerekli levhalarla araç sürücülerini bilgilendirmek gerekiyor. Sabah saatlerinde kamyonlar, tırlar, iş makineleri ve araçların yoğunlukla geçtiği ve hatta kavşak şeklinde olan ancak hiçbir önlemi olmayan yolda biz mağduriyet yaşıyoruz. Bu okul yapılırken okul geçidinin de düşünülmesi gerekirdi. Yolların asfaltının, kaldırımların okullar açılmadan önce tamamlanması lazımdı. Yetkililerden isteğimiz bu yola bir okul geçidi yapılması ve gerekli uyarıcı levhaların konularak, herhangi bir acı olay yaşanmadan önlem alınmasıdır" dediler.