Çorum Halk Eğitim Merkezi (HEM), okul servis araç sürücülerini eğitimden geçiriyor.

Ulaştırma Hizmetleri Alanında açılan okul servis araç sürücüleri eğitimi kurs programı ile kursiyerlere modül içeriğinde yer alan, çalışanların İş sağlığı ve güvenliği, sürüş psikolojisi, trafik sistemi ve trafik güvenliği, güvenli araç kullanımı, okul taşıtları başlıklarından oluşan toplam 30 saat ders veriliyor.

Kurs hakkında Çorum Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Öğrencilerin eğitim gördükleri okullarına ya da eğitim merkezlerine taşınmasıyla görevli olan servis araçlarını kullanan kişilerin, bu görevi yerine getirmeleri esnasında birtakım kurallara riayet etmeleri gerekmektedir.

Servis sürücülerinin taşıma işlemi sırasında öğrencilerin oturarak rahat ve güvenli bir yolculuk yapmalarını sağlayacak tedbirleri alarak, taahhüt ettiği yere kadar götürmek, getirmek; servis hizmeti sırasında taşıta başka herhangi bir yolcu almamak ve taşıt içi düzeni sağlamak, anaokulu ve ilköğretim statüsündeki okul öğrencilerinin inme ve binmeleri sırasında yardımcı olmak üzere rehber personel bulundurmak gibi pek çok yükümlülükleri bulunmaktadır.

Ulaştırma Hizmetleri Alanında açılan Okul Servis Araç Sürücüleri Eğitimi Kurs Programı ile kursiyerlere modül içeriğinde yer alan; Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği, Sürüş Psikolojisi, Trafik Sistemi ve Trafik Güvenliği, Güvenli Araç Kullanımı, Okul Taşıtları başlıklarından oluşan toplam 30 saat ders verilmektedir.

Bu programla, servis sürücülerine öğrencilere ulaşım hizmeti verirken uymaları gerekli trafik, güvenlik ve davranış kurallarına ilişkin bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Okul Servis Araç Sürücüleri Eğitimi Kursuna katılan bireylere sorumluluk, doğruluk ve dürüstlük, kurallara uyma, yardımlaşma, empati, ahlak, sabır, adalet, çalışkanlık, nezaket, saygı, etik gibi değerlerin benimsetilmesi ve bu yolla bireylerin geliştirilmesi hedeflenmektedir” denildi.