Çorum'da “Okul Öncesi Öğretmenlerine Yönelik Yaratıcı Drama Eğitici Eğitimi Projesi” başladı.

OKA tarafından desteklenen proje kapsamında 21 anaokulu öğretmeni Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdinç Öcal tarafından Yaratıcı Drama Eğitici Eğitimi alacak.

Öğretmenevi'ndeki proje açılışında okul öncesi öğretmenlerinin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Birçok uygulamanın başlangıcını okul öncesi öğretmenleriyle yapıyoruz. Onlar da fedakarca çalışarak bizim okul öncesi eğitime verdiğimiz önemi ve değeri boşa çıkarmıyorlar. Okul öncesinde verilen eğitim taşa yazılmış gibi kalıcı oluyor. Geleceğimizin bu arkadaşlarımızla daha sağlam olacağına inanıyorum. Dört gün sürecek olan bu eğitimle Çorum’da yeni ufuklar açacaklarına eminim” diye konuştu.

Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdinç Öcal, konuşmasında kendisine böyle bir fırsatı sağladıkları için İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’e teşekkür ederek, verecekleri eğitim sonrasında seminere katılan öğretmenlerin drama yazma becerilerinin gelişeceğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ulukavak, Buharaevler, Mimar Sinan, Mehmet Akif Ersoy ve Karşıyaka Anaokulları ortaklığıyla hazırlanan “Okul Öncesi Öğretmenlerine Yönelik Yaratıcı Drama Eğitici Eğitimi Projesi” dört gün sürecek.