Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü personeli Çocuk Gelişimcisi Zehra Ünlü ve Psikolog Zehra Dayar tarafından, Seviye Dergisi Dershanesi öğrencileri ve ailelere,  “Sınav Kaygısı ve Çalışma Alışkanlıkları” ile “Ergenlik Dönemi” konulu bir eğitim düzenlendi.
Dün gerçekleştirilen eğitimde, yaklaşan sınavlar nedeniyle oluşan sınav stresini azaltabilecek yöntemlerin çocuklara aktarılması ve doğru çalışma alışkanlıkları kazanmaları ve ergenlikte görülen fiziksel, sosyal, zihinsel ve psikolojik değişimler hakkında öğrencileri ve aileleri bilinçlendirici bilgiler verildi.

Çocuk Gelişimcisi Zehra Ünlü ve Psikolog Zehra Dayar tarafından ayrıca sınav kaygısı ile baş  etme yöntemleri uygulamalı olarak anlatıldı. Sınav öncesinde, sınav sırasında ve sınav sonrasında kaygı ile baş etmede kullanılacak yöntemler hakkında bilgilerin verilirken, çocuklara “Rahatlama Teknikleri” öğretilerek katılımcılarla birlikte baş, omuz ve boyun egzersizleri yaptırıldı.