Türkiye’de 1951 yılında İmam Hatip Liselerinin kuruluşunda büyük emeği geçen Celal Hoca lakaplı Mahmut Celâleddin Ökten hoca ölümünün 58. yıldönümünde ÇORİMDER (Çorum İmam Hatipliler Derneği) tarafından İmam Hatip Okullarında Celalettin Ökten'i anma programları gerçekleştirildi.

Önder Yönetim Kurulu Üyesi ve ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz, Türkiyem İmam Hatip Ortaokulu , Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu, ve Suheybi Rumi İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen programda İlerleyen yaşına rağmen imam hatiplerin açılması için büyük emek veren din alimi Mahmut Celalettin Ökten'i yeni nesil çocuklarına anlattı.

Programa; Okul Yöneticileri, ÇORİMDER Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Külcü, GENÇ ÇORİMDER Koordinatörü Semih Dumlu, öğretmen ve öğrenciler katıldı.Program, Mahmud Celaleddin Ökten'in hayatını anlatan kısa belgesel gösterimiyle başladı.Kendisinin de İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduğunu belirten Ayhan Boyraz, “ Ben hayatımın her döneminde İmam Hatipli olmanın gururunu yaşadım ve yaşıyorum. Hocalarımızın dersten sonra kitapları kapatın deyip de kulağınıza küpe olsun diyerek verdiği nasihatler hayatımın her aşamasında bana yol gösterici olmuştur. Bu nedenle bu okullarda size verilen nasihatleri kulak arkası yapmayın, ilerde sizin iyi insan olmanız ve hayatta başarılı olmanız için çok işinize yarayacaktır." şeklinde konuştu.

Celalettin hoca ile helalleşmek istediğini belirten Boyraz, Ömrü boyunca ilim, irfan yolunda koşarak örnek gösterilen, imam hatip okullarının açılması ve yaygınlaşması için mücadele eden Celalettin Ökten hoca rahmetle anıyoruz" dedi.Ökten'in hayatından söz eden Boyraz, "Yaşadıklarının zorluğuna rağmen 4 yaşında babaannesinin yanında ilk eğitimini alarak hafız olur. Ökten, Darülfünun Edebiyat Şubesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul'da öğretmen olarak göreve başlar. 1951 yılında ise büyük çabalarıyla açılan ilk imam hatip lisesinin de müdürlüğünü yapmıştır" diye konuştu."Geçmişten Günümüze İmam Hatipler ve İmam Hatip Şuuru" konusunda değinen Boyraz, İmam Hatipler'in günümüze gelene kadar geçtiği yollardan, açılış ve kapatılışlarına dair bilgi verdi.

İmam Hatipli olmanın şuurundan da söz eden Boyraz, "İmam hatipli olmak, iyilikte damla olmaktır. Büyük, küçük demeden her an iyilik ederek damla damla artmak, düşenin elinden tutup kaldırmaktır. İmam hatiplilik insanlığa hizmettir" ifadelerini kullandı.Boyraz, "Hayatınızda şu 3 şeye dikkat edin. İlk önce ahlaklı olacaksınız. Ne iş yaparsanız yapın ahlak çerçevesinde yapın, ikincisi sevdiğiniz işi yapın, üçüncüsüde yaptığınız işi mükemmel yapmaya gayret gösterin. Bunları yaparsanız hayatınızda başarıyı yakalamanız zor olmayacaktır" şeklinde konuştu.