Yumurta İlkokulu Okuma grubu öğrencileri Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi’ni ziyaret etti.

Rehberlik Öğretmenleri Hacı Özdemir ve Meryem Mol ile birlikte gelen öğrencileri Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi Başkanı Turhan Candan kabul etti.

Okullarında oluşturulan okuma gruplarında en çok kitabı okuyan öğrencilerle birlikte Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi’ne geldiklerini belirten Rehberlik Öğretmeni Meryem Mol kendilerini kabul eden Turhan Candan’a teşekkür etti.

Dernek ve derneğin çalışmaları hakkında öğrencilere bilgiler veren Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi başkanı Turhan Candan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin 2008 yılında kurulduğunu Çorum’da ise 2009 yılında kurulduğunu belirtti. Derneğin kuruluş amaçlarının başında öğrencilerde okuma alışkanlığının artırılması olduğunu belirten Turhan Candan geçtiğimiz yıl 11 bin öğrencinin okuma gruplarından faydalandığını ifade etti. Türkçenin doğru kullanılmasının önemine değinen Turhan Candan “Türkçeyi doğru kullanabilmek için Türkçeyi düzgün kullanan yazarların kitaplarını okumanız çok önemli. Kitaplarda yazarların kullandığı dil gerçek hayatta sizlerin kullanması gereken dil. Belediye olarak açtığımız kurslarda öğrencilerimizin geleceğe güzel adımlar atmasını hedefliyoruz. Özellikle yaz aylarında enstrüman kursları açıyoruz. Buhara Kültür Merkezimizin yanı sıra diğer kültür merkezlerimizdeki kurslardan faydalanabilirsiniz. Kendinize mutlaka hedefler belirleyin. Hepiniz spor yapın, en az bir enstrüman çalın ve en az bir yabancı dil öğrenin. Okumak her güzelliğe zemin oluşturur. Kitaplarda topluma faydalı insanları görürsünüz. Topluma faydalı olmak için bazı vasıflarınız olmalı, kendinizi kitaplar okuyarak geliştirmelisiniz. Sizlerin kitap okuması için biz her türlü desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Soru cevap bölümünün ardından tüm öğrencilere kitap hediye edildi.