Çorum Atatürk Anadolu Lisesi, İstiklâl Marşının Türk Milleti için önemini öğrencilerin içlerinde hissederek anlamaları için ‘Bayrak Vatandır’ konulu ay yıldız koreografisi hazırladı.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yıldönümü nedeniyle Atatürk Anadolu Lisesi'nde bir program düzenlendi.

Program sırasında 120 öğrencinin katılımı ile ay yıldız koreografisi hazırlandı.

Okul Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada konuyla ilgili şu bilgiler verildi:

"Bugün İstiklal Marşımızın kabulünün 97. yılını kutlamaktayız. 12 Mart 1921 günü kabul edilen İstiklal Marşımız, Mehmet Akif Ersoy’un Türk milletin hislerine tercüman olduğu milli mutabakat metni olarak milletin kalbinde yer bulmuştur. Çaresizlik içinde bocalayan millete yeniden ayağa kalkışın yolunu gösteren, adeta milletin damarlarında dolaşan taze kan olan bu şiir Türk milletinin ruhudur. Kahramanlık ve inanç duygularını harekete geçirerek tek vücut olup düşmana karşı savaşmayı bir vatan borcu olarak anlatan, Türk tarihinin en önemli kırılma noktalarındandır.

Mehmet Akif, 25 Ekim 1920 yılında açılan yarışmaya kendisinin Burdur Milletvekili olması ve para ödülünün bulunması dolayısıyla kendisine az da olsa ayrımcılık olabileceği düşüncesi ile yarışmaya katılmamıştır. Yarışmaya katılan 724 şiir beğenilmeyince Hamdullah Suphi Tarıöver tarafından ikna edilip Akif’in yazdığı şiir ile finale kalan altı şiir arasından Akif’in kahraman ordumuza başlığı ile yazdığı şiiri seçilir. Mecliste büyük bir coşku ile alkışlanarak tekrar tekrar okunur.

Biz de Atatürk Anadolu Lisesi olarak İstiklâl Marşımızın Türk Milleti için önemini öğrencilerimizin içlerinde hissederek anlamaları için ‘Bayrak Vatandır’ konulu Ay Yıldız koreografisi hazırladık. 120 öğrencimizin katılımı ile yaptığımız bu çalışmada bitkin ve çaresiz Anadolu insanının ay yıldız etrafında kenetlenmesini, tam bağımsız Türkiye’nin temellerinin atılmasını anlatmaya ve yaşamaya çalıştık. Bu duyguların her zaman canlı tutmaya ihtiyacımızın olduğu şu günlerde özellikle ordumuzun Afrin’de terör örgütlerine karşı verdiği mücadelede İstiklal Marşımızın anlamı daha da artmaktadır. Milletimizin sonsuza dek var olma mücadelesi İstiklal Marşındaki ruh ile devam edecektir.

Öğrencilerimiz bu duygularla büyük bir istekle, vatan sevgisini içlerinde hissederek gösteriyi gerçekleştirdiler. Bu gösteride benimle beraber emek veren okulumuz resim öğretmeni İlker Kortak'a ve okulumuz beden eğitimi öğretmeni Altan Çoban'a ve bize her türlü desteği veren Müdürümüz İsmail Madan'a ve okul idaremize teşekkür ediyoruz.

Programımızda havadan dronla görüntü alan ve bize destek veren Emniyet Müdürlüğümüze de ayrıca teşekkür ederiz."