Hitit Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun 2018 – 2019 Eğitim – Öğretim Akademik yılı açılış dersinde moda sektörlerin temsilcilerini öğrenciler ile buluşturdu.

“3 + 1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli” çerçevesinde gerçekleştirilen ilk derste Mİss Seliz firma sahibi Seliz Bozer Tasarım Bölümünü ziyaret etti.

Ziyarette Moda Tasarımı Programı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Hacer Yücel ve Öğretim elemanları Öğr. Gör. Mücella Baylavlı ve Öğr. Gör. Aysun Molla Kesoğlu ’da hazır bulundu.

Açılış dersi niteliğinde olan etkinlikte Seliz Bozer, mesleki iş tecrübelerini, aldığı eğitimleri ve Seliz markasının kuruluş sürecini öğrencilere anlattı.

Ayrıca etkinlikte, iş tercihi, piyasa araştırması, müşteri analizi, tutundurma, lojistik faaliyetleri, kadın girişimcilere sağlanan devlet teşvikleri ve girişimcilerin faydalanabileceği proje tabanlı destek sistemleri hakkında da detaylı bilgiler verilerek, insana ve çevreye duyarlı, sürdürülebilir, katma değeri yüksek tasarımların önemi vurgulandı.

Moda Tasarımı programı öğrencilerin teoride edinmiş oldukları bilgileri uygulama ile birleştirmesi açısından ‘Açılış Ders’inin öğrenciler için son derece faydalı geçtiğini söyleyen Tasarım Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Hacer Yücel, vermiş oldukları değerli katkılardan dolayı Seliz Bozer’e teşekkür etti.