Çorum Merkez 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu ana sınıfı öğrencileri Montessori Günlük Yaşam Becerileri projesi kapsamında ev işlerinde ailelerine yardım ederek becerilerini geliştiriyor.

Ana sınıfı öğretmeni Yıldız Madak, öğrencileri ile birlikte Montessori ile günlük yaşam becerileri projesi kapsamında “mutfakta annemin asistanıyım” etkinliği gerçekleştirildi.

Bu çalışmalar ile minikler evde yapabildikleri işlerle, fırsat verildiğinde birçok şeyi başarabileceklerini ailelerine göstermiş oluyorlar. Böylece erken yaşta hayata hazırlanıp hem becerilerini geliştiriyorlar, hem de kendilerine olan güvenlerini arttırıyorlar.

Proje kapsamında öğrenciler evde annelerine mutfakta yapabilecekleri tüm işlerde yardım ettiler. Ailelerin de tam desteğini aldıklarını belirten sınıf öğretmeni Yıldız Madak, çocukların annelerine yardım ettikleri zaman çok mutlu olduklarını, öz güvenlerinin daha da güçlendiğini ve aileleriyle verimli zaman geçirdiklerini vurguladı.

Madak, ailelerin de çocuklarının bu projeye başladıktan sonra, bütün işlerini kendilerinin yapmak için çaba göstermelerinden çok memnun olduklarını belirtti.

Çocuklar evde meyve suyu sıktılar, yumurta kırdılar, kek yaptılar, bulaşık makinesi boşaltıp yerleştirdiler ve masa hazırlarken annelerine yardım ettiler.

Minikler, evde yaptıklarını arkadaşlarına sunum yaparken ki mutlulukları görülmeye değerdi.