Mimar Sinan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden kurs talep etmeleri üzerine H.E.M Model Uçak Rehber Öğretmeni Halil Manuş’u Model Uçak Kursu vermesi için görevlendirdi.
Çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayan kursiyerler Model Uçak Yapmanın heyecanı içinde sanki yeteneklerini yarıştırma gayretindeydiler.
Özel Eğitim Meslek Lisesi Müdürü Cafer Can kurs hakkında verdiği bilgide "Okul olarak öğrencilerin değişik alanlarda faaliyet görmelerine önem veriyoruz. Bu etkinliklerimize bir ilki daha eklemek istedik. Model Uçak Kursu açmak için HEM Müdürlüğüne müracaatımızı yaptık ve onay alınarak hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başladık. Burada bize Öğretmen temininde yardımcı olan HEM Müdürü Sayın M.Oğuz İyibil' e teşekkürlerimi bildiririm" dedi.
Model Uçak Kurs Öğretmeni Halil Manuş kurs hakkında bilgiler vererek, "Kurslarımız ilk basamak olan ATA Modeli 'başlangıç' kursu olarak açıldı ve 6 hafta devam edecek. Kursa yoğun bir ilgi var. Şu an 15 öğrenci ile kursumuz devam etmekte ancak sonradan istekli öğrenciler yeni kurs açılması talebinde bulunmaktalar. Kursiyerlerle işaretlerle anlaşıyoruz. Sınıfta akıllı tahtalar var. Çizimlerle ve yazarak yapacakları işleri anlatmaya çalışıyorum. Çalışmanın ardından kursu başarı ile tamamlayan öğrencilere sertifika dağıtılacak. Öğrenciler severek çalışıyorlar. Model Uçak malzemelerimiz Türk Hava Kurumunca ücretsiz olarak verilmektedir. Bu kurslar öğrenciler için çok güzel bir hobi çalışmasıdır. Kurs süresince el becerilerini geliştirmek, sabırlı olmayı ve bir şeyi başarmanın hazzını almalarını sağlamak için mukavva modeller üzerinde çalışmalar yapılmakta daha sonraları ATA Modelleri verilerek plan okuma ile birlikte modellerini yapabilmeleri sağlanmaktadır. Model Uçak Kursunu bitiren öğrencilere yaptıkları uçaklar THK tarafından hediye edilmektedir” diye sözlerini tamamladı.