Okul öncesi eğitiminde Çorum’un önde gelen eğitim kurumları arasında yer alan Alpoğlu Anaokulu, 2018-2019 eğitim öğretim dönemini minik öğrencilerinin hazırladığı, keyifli dakikalar yaşatan gösterileriyle noktaladı.

Bir sene boyunca aldıkları eğitimin vermiş olduğu özgüven ve sosyalleşme bilinci ile hazırladıkları gösteri, okul kurucusu Ayberk Alpoğlu’nun konuşması ile başladı.

Sahneye kızı ile çıkan Alpoğlu “Okul öncesi eğitimi dikkate alındığında anaokulların çocuklarımızın eğitim sürecinde önemli bir başlangıç noktası olduğu gerçeğini kabul etmemek mümkün değildir. Bizler eğitimciler olarak anaokulunda eğitim alan çocuklarımızın başarılarını ilköğretim sürecinde izlemekteyiz. Çocuklarımızın öz güvenleri gelişmiş, paylaşımcı, sosyal, kendilerini çok iyi ifade edebilen bireyler olarak bu topluma kazandırma çabasındayız. Okul öncesi eğitimde temel amacımız çocuklara davranış kazandırmaktır. Çağdaş eğitim modelinin aslıda budur. Yaparak yaşayarak sürdürülen yapılandırıcı eğitimimizin kesitlerinden sizlere bir demet sunmaya çalışacağız. Çocuklarımız bu gösterilere hazırlanırken çok özen gösterdiler aynı zamanda öğretmenlerimizde çok özen gösterip yoruldular, bu nedenle çok heyecanlılar. Değerli alkışlarınızla onları destekleyeceğinize yürekten inanıyorum. Yaşlarının küçüklüğü nedeniyle mutlaka kusurları olacaktır. Bağışlayacağınızı umar hepinize bol seyirler iyi eğlenceler dilerim” dedi.

Minik öğrencilerin sundukları gösterilerin devamında program mezun öğrencilerin kep atma töreninin ardından sona erdi.