Çorum’da ilkokul öğrencileri İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nü ziyaret etti. 
28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle AFAD eğitmenlerince Bahçelievler İlkokulu öğrencilerine afet türleri, afet öncesi, sırası ve sonrası alınması gereken tedbirler, afetlerde hangi doğru davranış modellerinin uygulanması gerektiği hakkında, uygulamalı eğitim verildi. Eğitimin ardından öğrencilere arama kurtarma hizmetlerinde kullanılan araç ve gereçlerin tanıtımı da yapıldı. 
Öğrencilerin AFAD'ı ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren AFAD İl Müdürü Elvan Kaya ise, bu tür etkinliklerle çocuklara afet ve acil durumların önemini anlatmaya çalıştıklarını söyledi. 
AFAD olarak kentteki okulları, iş yerlerini ve halkı düzenledikleri eğitim faaliyetleriyle olası bir afete karşı hazır hale getirmek için çaba gösterdiklerini dile getiren Kaya, “Bu amaç doğrultusunda çocuklarımızı, gençlerimizi müdürlüğümüze davet ediyoruz. Burasını tanıtıyoruz ve onlara eğitimler veriyoruz. Buradaki amacımız bir farkındalık bir bilinç oluştumak. Bu bilinçle insanların acil durum ve afet anında neler yapacağını öğrenmesini sağlamaya çalışıyoruz. 7’den 70’e bütün insanların bu konularda bilinçlendirilmesini önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.