Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin, Çorum'da okul müdürleri ile bilgilendirme toplantısı yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Büyük, “Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin’i ilimizde misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Sayın Genel Müdürümüz Bakanlığımızın çalışmaları hakkında bizleri bilgilendirecek. Çorum Milli Eğitim camiası olarak teşriflerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin, yaptıkları çalışmalar ve hedefler hakkında bilgi verdiği konuşmasında: “Bakanlık olarak seminer çalışmalarını önemsiyoruz. Seminer haftasını daha verimli geçirebilmek çalışmalar yapıyoruz. 55 bin öğretmeni olan Finlandiya okullarında üç gün tecrübe paylaşımı şeklinde çalışma yapıyor, bunu dünyaya pazarlıyor. Biz Haziran ve Eylül’de öğretmenlerimize sağladığımız böyle bir imkan var. Bunun içini doldurmak ve daha verimli hale getirmek için hepimize sorumluluk düşüyor. Mesleki çalışmalar öğrenci yokken daha rahat yapılır. Onun için bu seminer dönemleri bu iş için en uygun dönemler. Biz öğretmenlerimizin mesleki gelişimi, hizmet içi eğitim konusuna çok önem veriyoruz. Bunu sizlerin de desteği ile geliştirmek, güçlendirmek istiyoruz” dedi.

Konuşmasının devamında performans değerlendirme ve mesleki yeterlilik ile ilgili yanlış bilgiler üzerinde de duran Aktekin, “Dünya sürekli değişiyor. Biz de bu değişiklikleri çalışmalarımıza yansıtıyoruz. Öğretmenlik nitelikli bir meslek. Bu mesleğe niteliği uygun olan kişilerin seçilmesi gerekir. Rasyonel bir sistem oluşturmaya çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmaların PDF’leri sistemimizde yüklü. Bunları okuyup değerlendirmenizi bekliyoruz. 47 yıldır yayınlanan Milli Eğitim Dergisi’nde alanınızla ilgili makaleleri takip edip seminerlerde sunum yapılmasını sağlayalım” diye konuştu.

Toplantı sonrasında katılımcılardan gelen sorulara da cevap veren Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin, başarılar dileyerek toplantıya son verdi.