Çorum İnsani Değerler Platformu (İDP) tarafından “15 Temmuz’da Şanlı Direniş ve Diriliş” konulu konferansa düzenlendi.

Ensar Vakfı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, konuşmacı olarak ise Cihannüma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen katıldı.

İDP üyesi STK’ların ve çok sayıda izleyicinin katıldığı konferans öncesi bir açış konuşması yapan İDP Sözcüsü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, platformun kuruluş amacı ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Çorum’da faaliyet gösteren STK’ların birlikteliğini simgeleyen İDP’nin 15 Temmuz’la ilgili hassasiyetlerini de dile getiren Işık konuşmasında, “İnsanı Değerler Platformu sivil aklın ve vicdanın sesi olarak hainlere yerel ve küresel işbirlikçilerine karşı metanet, feraset ve cesaretle karşı durmaya devam edecektir.” dedi.

Çorum’da STK yapısını dinamik ve güç birliği içerisinde bulmaktan duyduğu memnuniyetini aktararak konuşmasına başlayan Cihannüma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen ise, 15 Temmuz’un sinsi bir kalkışma olduğuna vurgu yaparak, “Böylesine sinsice dışarda kurulan ve içerde patlatılan bir ihanet projesine, milletimiz Allah’ın izniyle imkan ve fırsat vermemiştir.” diye konuştu.

Şen, 15 Temmuz’da kökü dışarda, hainleri içerde olan bir darbe girişimi yaşandığını, ancak milletin bu oyunu bozarak, ihaneti durdurduğunu söyledi.