Çorum Mehmetçik Anadolu Lisesi’nin AB Projeleri Erasmus + Okul Ortaklıkları kapsamında devam eden üç projeleri yanında, dört yeni projesi daha kabul edildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ü ziyaret eden Mehmetçik Anadolu Lisesi Proje ekibi, kabul edilen projeleri ile ilgili bilgi vererek istişarede bulundular.
Okul Müdürü İsmail Madan, yeni kabul edilen projelerden 100 öğrenci, 30 öğretmenin yararlanacağını ve projelerin Ekim ayından itibaren Mayıs ayına kadar 18 hareketlilik içerdiğini söyledi.
Madan ayrıca 3-8 Ekim tarihlerinde Romanya ve Litvanya ekibinin ilimize geleceğini belirtti.
İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise, “AB projeleri, eğitim öğretim sürecine katkısı yanında, ülkemizin ve ilimizin tanıtımı açısından çok önemli. Gelen misafirlerimizin ülkemiz hakkındaki olumsuz önyargılarını değiştirmek için de bir fırsat ve aynı zamanda sorumluluktur” dedi.
Projelerin yürütülmesi aşamasında gereken desteği sağlayacaklarını belirten Büyük, proje ekibini tebrik ederek başarılar diledi.

MEHMETÇİK ANADOLU LİSESİ’NİN YENİ KABUL EDİLEN AB PROJELERİ:
Almanya koordinatörlüğünde “How To Plan YourFuture: A Guide ToASuccessfulCareer”.
Projenin amacı, öğrencilerin kişisel ve eğitim hayatlarındaki zorlukları aşmaları için gerekli bilgiler vermek; Etkili kariyer planlama ve meslek seçimi için öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini tespit ederek yol göstermek.
İspanya koordinatörlüğünde “MorePeaceful Schools; Stop ViolenceandProvideSafetyin School Education”.
Projenin amacı, güvenli okul ortamı oluşturulmasının öneminin kavranması; okullarda kargaşa ve düzensizliği önlemeye yönelik çalışmaların artırılması.
Macaristan koordinatörlüğünde “CitizenshipEducation in EuropeanSecondaryschools”
Projenin amacı, öğretmenlerin öğrencilere dair sosyal ve sivil becerilerini geliştirecek yeni yollar ve eğitim uygulamaları bulmasını sağlamak. Demokratik okul kültürünün geliştirilmesi ve demokratik okul yeterlilik çerçevesinin hazırlanmasına katkıda bulunmak.
Çek Cumhuriyeti koordinatörlüğünde kabul edilen “OrganicFoodProduction in Schools ForSustainabilityandHealtFutureGenerations”
Projenin amacı, toplumun küçük bireyleri olan yarının büyüklerine organik gıda tüketiminin insan sağlığı açısından öneminin topluma hizmet uygulamaları kapsamında anlatılarak gelecek nesillerimizin ve ailelerin öneminin topluma bilgilendirilmesi ve sağlıklı beslenmek için organik gıda tüketimine teşvik edilmesi.