Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulları tarafından “Şühedanın İzinde Işığa Giden Yol” konulu konferans düzenlendi.
Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulları tarafından 15 Mart 2016 Salı günü saat 10:00'da Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi Konferans Salonu’nda Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık’ın konuşmacı olarak katıldığı “Şühedanın İzinde Işığa Giden Yol” isimli konferans düzenlendi.
Programa Hitit Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez yaptı.
Açılış konuşması ardından “Şühedanın İzinde Işığa Giden Yol” isimli konferansını veren Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, konuşmasında “Bu millet, devletlü olmanın, büyük bir medeniyet ve kültür dünyası inşa etmekle mümkün olabileceğini yaşadığı acı tecrübelerle canlar vererek, bedeller ödeyerek öğrenmiş bir millettir. Bütün mesele de bitmek tükenmek bilmeyen bir hazine olan bu medeniyeti yok etmektir” dedi.
Işık, “Ey, meçhul mezarlarda koyun koyuna yatan, kemikleri bir birine geçmiş Türklerin, Kürtlerin, Arapların, Çerkezlerin torunları, bu topraklarda bir birine kurşun sıkmak, ne bela iştir. Bu memleketin şehit torunu mazlumuna, kamu malına zarar vermek ihanet değil de ya nedir? Bu memlekette mesleğini hakkıyla icra etmemek, tembellik etmek, hem yerin altındakilere hem de yerin üstündekilere karşı büyük bir vebaldir” şeklinde konuştu.