“Masallar Diyarı Çorum” konulu yarışmada “Bitli Mercimek” ve “Köstekli Saat “ masalları birinci oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Masallar Diyarı Çorum” yarışması başvuruları 06 Ağustos 2018 tarihinde başlamış 30 Nisan 2019 tarihinde sona ermişti.

Ortaokul düzeyinde 19 tane, lise düzeyinde de 7 tane masalın yarışmaya katıldığı “yarışmada, yapılan değerlendirme sonucuna göre, ortaokul düzeyinde birinciliği “Bitli Mercimek” masalı ile Hüseyin Koçak, lise düzeyinde ise birinciliği “Köstekli Saat” masalı ile Nazlıcan Şahin aldı.

Yarışma hakkında bilgi veren İl Kültür ce Turizm Müdürü Sümeyra Şengü, “Masallar Diyarı Çorum’ adlı yarışmayı düzenlemekteki amacımız; “Sabırlı davrananların mutlaka amacına ulaştıkları, yapılan iyiliklerin karşılıksız kalmayacağı, zekanın çoğu zaman beden gücünden üstün olduğu masallarla çocukların hayal dünyası zenginleştirilirken, duygusal anlamda güçlenmeleri sağlanmaktadır. Bu anlamda sözlü kültürümüzün önemli bir unsuru olan Türk Masal geleneğinin yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılması, çocuklarımızın kendi kültürel değerlerini dinleyerek büyümeleri, masal yazımının yaygınlaştırılması istenmektedir” dedi.

“Masallar Diyarı Çorum” yarışmasında ortaokullar düzeyinde birinci olan Hüseyin Koçak ve Liseler düzeyinde birinci olan Nazlıcan Şahin’e ödülünü Vali Yardımcısı Recep Yüksel verdi.