Manşet Gazetesi Yazarı Lokman Erdoğan, Eğitim-Bir-Sen Çorum Şube Başkanı Tahir Eşkil ve sendika yönetim kurulu üyelerinin şahsı hakkındaki eleştirilerine yazılı bir basın açıklaması ile cevap verdi.
Tahir Eşkil ve Yönetim Kurulu üyelerinin Yayla Haber'de yayınlanan "Karalayıcı ve Yalan Haber Yapıyorlar" başlıklı açıklamalarına karşı cevap hakkını kullanan Lokman Erdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 
Tahir Eşkil’in müfteri olduğunu ispatlayacağım
Eğitim Bir Sen Çorum Şube Başkanı Tahir Eşkil ve yönetim kurulu üyelerinin iştirak ettiği açıklamada her ne kadar ismim geçmese de şahsımla ilgili kullanılan hakaret ve iftira cümlelerinin hesabını adı geçen şahıslara sormaktan büyük bir keyif alıyorum. Almaya da devam edeceğim. Ellerinde hiçbir somut bilgi ve belge yokken üyelerinin yönlendirmesi ile basının karşına geçen şahsıma karşı yıllardır içlerinde biriktirdikleri kini kusan bu kişiler artık üyelerinin yüzüne nasıl bakıyorlar merak ediyorum. Hayatları kendilerine hakaret eden kişilere teşekkür etmekle geçen bu kişiler için ne söylesem anlamsız lakin hakkımı arama mücadelemi sonuna kadar devam ettireceğimi buradan bütün kamuoyuna duyururum.
Eğitim Bir Sen Çorum Şubesi Başkanı Tahir Eşkil ve yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Kır, Mesut Karaca, Kadir Çatal, Tekin Çınar, Eyüp Çiçek 04.10.2012 tarafından sendikada yapılan basın açıklamasında şahsımla ilgili insanların zihnini bulandırılmış ve kamuoyunda farklı algılar oluşturan bir tablo çizilerek kamuoyu yanıltılmıştır. Bunun hesabını verecekler eğer cesaretleri varsa biz Lokman Erdoğan’dan özür diliyoruz diyeceklerdir.
Tahir Eşkil ve yönetim kurulu üyeleri basın açıklamasında şahsımla ilgili kullandığı ağır ifadelerin, ithamların ve onuruma zarar veren açıklamaların sebebi bu kişilerin şahsıma duydukları kindir. Ortada bir kin ve bilinçli bir öfke olmasa insanın gözü bu kadar dönemez ve bu kadar iftira atamaz düşüncesindeyim. Eğitim alanında ve özellikle kayıt döneminde okullarda yaşanan sıkıntılarla ilgilenmek, okul idarelerinin keyfi kayıt uygulamalarını velilerin ve üyelerimizin bize getirdikleri sorunlarla eğitim çağındaki öğrencilerin öğrenim çağının ilk günlerinde haksızlık görmelerini engellemek için okullar üzerinde sivil toplum baskısı kurmak benim vatandaş olarak görevim. Bizim bu çalışmalarımızı dirayetli mücadelemizi “tehdit, komplo ve şantaj olarak gören bu kafa bunun hesabını bağımsız yargıda verecektir” Umarım ki tazminatları sendikadan değil kendi ceplerinden verirler. Kişiliğimle ilgili incitici ifadeler kullanan Eğitim Bir Sen Çorum Şubesi Başkanı Tahir Eşkil ve yönetim kurulu üyeleri birçok öğrencinin mağdur edildiği bir okulda bulunan üyelerinin yanlışları ortaya çıktığı için rahatsız olmaktadır. Bu rahatsızlıklarını ise eleştiri sınırları içerisinde dile getirmek yerine şahsıma hiçbir somut bilgi olmadığı halde iftira atmakta, hakaret etmekte bu ifadeleri de yazılı ve görsel basının önünde kullanmaktan utanmayan bu şahıslar ne acıdır ki çocuklarımız teslim ettiğimiz bir eğitimcilerdir. Tahir Eşkil ve yanında oturarak o açıklamanın altına imza atan bu şahıslar bu iftira ve hakaretlerini ömürleri boyunca bir utanç levhası olarak boyunlarında taşıyacaklardır. Tahir Eşkil ve yanında oturarak destek veren şahıslar bilsinler ki “Allah’a şükür ki hiç düşmanı olmayan namussuz bir adam değilim. Allah’a şükür ki ne makamlar karşısında ezilmedim. Ne zalimler karşısında alçaldım. Nede güçlü olduğum zaman zalimlik yaptım.”