Çorum Mehmetçik Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği Erasmus + Okul Ortaklıkları “All Together For Inclusion” (Disleksi Başarıya Engel Olmasın) adlı proje kapsamında gittiği Litvanya’dan döndü.
Mehmetçik Anadolu Lisesi Avrupa Birliği Erasmus + Okul Ortaklıkları “All Together For Inclusion” (Disleksi Başarıya Engel Olmasın) adlı proje kapsamında, 7-12 Mart tarihleri arasında Okul Müdürü İsmail Madan, proje koordinatörü Melike Dibo, İngilizce Öğretmenleri Seçil Tokatlı ve Abdulhalik Kürşat Arık ile 6 öğrenciden oluşan toplam 10 kişilik grupla Litvanya’nın Vılnıus şehrindeki Vilniaus Vasilijaus Kacialovo Gimnazija isimli ortak okula ziyarete bulundu.
Hem projenin heyecanını, hem de yurt dışında farklı kültürleri tanımanın heyecanını bir arada yaşayan kafile, bir hafta boyunca projenin konusuyla ilgili akademik ve kültürel değişik etkinliklere katılarak gezilerde bulunurken, hem öğretmenler hem de öğrenciler çok farklı kültürlerin ve dillerin sevgi şemsiyesi altında toplanarak kaynaşmalarını bizzat yaşadı.
Öğrenciler ev sahibi okulun öğrenci ve velileri tarafından misafir edilirken, Litvanya’lı ailelerin ve öğrencilerin misafirperverliğinden ve ilgilerinden çok memnun kalan öğrenciler çeşitli hediyelerle yurda döndü.
6 günlük ziyaret boyunca ev sahibi okul ve diğer ortak okullar İtalya, İspanya, Romanya’dan öğretmen ve öğrencilerinin de katılımlarıyla farklı etkinlikler düzenlendi.
Ev sahibi okul ve diğer ortaklar projenin konusuna dair hazırladığı sunumları sergilediler.
Türk öğrencilerde yöremize ait halk oyunlarını sergileyerek diğer öğrencilerin de katılımlarını sağladılar.