Çorum Belediyesi Gençlik Merkezi’nde öğrenim gören öğrenciler, Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) büyük bir başarı elde etti. Açıklanan sonuçlara göre LGS sıralamasında % 5’lik dilimde 29 öğrenci, % 10’luk dilimde 16 öğrenci, % 20’lik dilimde 35 öğrenci ve % 20 – 100’lük dilimde ise 460 öğrenci yer aldı.

Çorum Belediyesi Gençlik Merkezi’nde öğrenim gören öğrenciler Belediye Başkanı Zeki Gül’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Zeki Gül, Belediyeye ait 6 Kültür Merkezi ile kadın ve öğrencilere hizmet verdiklerini ifade ederek, “6 Kültür Merkezimizde eğitim – öğretim döneminin dışında, yaz tatillerinde de faaliyetlerimize devam ediyoruz” dedi.

Yıl içerisinde 10 binden fazla öğrencinin Gençlik Merkezleri’nden yararlandığını ifade eden Gül, “Şuanda, Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezimizde 769 öğrencimiz, Bahçelievler Kültür Merkezimizde; 444, Mimarsinan Kültür Merkezimizde 543, Akkent Kültür Merkezimizde 225, İkbal Kültür Merkezimizde 343, Buhara Kültür Merkezimizde 2425 öğrencimiz eğitim – öğretim kurslarına katılıyor.

Şu an Gençlik Merkezlerimizde 4 bin 749 öğrencimiz eğitim – öğretim yönelik kurslarımıza, ilgi ve yeteneklerine uygun sanat kurslarımıza katılıyor. Bir öğrencimiz birden fazla kursa katılabiliyor” diye konuştu.

Mükerrer rakamlarla birlikte 9 bin 675 öğrencinin Çorum Belediyesi’nin mahallelerinde inşa ettiği merkezlerde eğitim faaliyetlerine katıldığını bildiren Gül, “Öğrencilerimize yönelik 43 branşta kurs açtık. Bu 43 branşın içerisinde eğitime destek kursları var, sanat ve yetenek kursları var, sportif kurslar var. Bunların dışında 4 – 6 yaş grubu evlatlarımız gençlik merkezlerimiz bünyesinde açılan Kur’an Kursunda hem Kur’an-ı Kerim öğreniyorlar hem de temel dini bilgileri alıyorlar.

Gençlerimiz için yaz spor okulları açıyoruz. Yaz Spor Okullarımızda da 2 bin 100’ den fazla evladımız, ilgi duyduğu, yeteneği olduğuna inandığı Spor Kurslarımıza katılıyor.

SORUMLULUĞUMUZ HER GEÇEN GÜN ARITIYOR

Çorum Belediyesi Gençlik Merkezlerinin, her yıl bir önceki yıla göre çok daha fazla rağbet gördüğünü kaydeden Başkan Gül, “Kurslarımıza katılan öğrencilerimizin sayısı her yıl artıyor. Sorumluluğumuz da arıtıyor.

Merkezlerimize gelen öğrenciler; akademik kurslarla okul bilgilerini pekiştirirken, kültür ve sanat kurslarıyla kişisel gelişimlerine katkı sağlıyorlar. El sanatları, resim spor akıl oyunları, drama kursları gibi birçok alanda kendilerini geliştirme imkânı buluyorlar.

Amacımız; gençlerimizin ailesine, kendisine vatanına, milletine faydalı insanlar olarak yetişmelerine yardımcı olmak, onlara rehberlik etmek…

Bu samimi gayretimizin de meyvelerini alıyoruz. Bu konuda gösterdiğimiz gayretle birlikte öğrencilerimizin başarısı artıyor. Öğrencilerimizin artan başarısıyla hem ailelerimiz, öğretmenler, bizler çok seviniyoruz” diye konuştu.

Gençlik Merkezlerinde eğitim – öğretim gören Ortaokul öğrencilerinin önemli başarılar elde ettiklerini belirten Gül, “1 milyon 9 bin 260 öğrenci Liselere geçiş Sınavına girdi. Çorum Belediyesi Gençlik Merkezlerimizde kursiyer olarak katılan 540 öğrencimiz başarı sıralamasında üst sırada yer aldı. % 5’lik dilimde 29 öğrencimiz, % 10’luk dilimde 16 öğrencimiz, % 20’lik dilimde 35 öğrencimiz, % 20 – 100’lük dilimde ise 460 öğrencimiz var.

Tabi bu başarı sadece Belediyemizin değil. Milli Eğitim Müdürlüğümüz, okullarımız, öğretmenlerimiz, idarecilerimizle ortak bir başarı. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hayırlı bir gelecek temenni ediyorum. Vatanımıza, milletimize, insanlığa hayırlı işler yapan insanlar olarak yetişmelerini temenni ediyorum” dedi.

Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Zeki Gül tarafından kendisine teşekkür ziyaretinde bulunan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.