Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi tarafından öğrencilere sınav kaygısını azaltmanın yollarını anlatan seminerler düzenleniyor.
75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu 8. Sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ve 14 Mart Pazartesi günü başlayan “Kaygı Bizi Değil Biz Kaygıyı Yenelim” konulu seminerler “Ailenin çocuklarına olan tutumları” konulu seminer ile 18 Nisan Pazartesi günü sona erecek.
Pedagog Gül Elmas, tarafından 6 hafta boyunca düzenlenecek seminerler ile öğrencilerin bir yıl boyunca sınav hazırlığı yaptığını, ancak sınav öncesi stres ve kaygı nedeniyle çok sayıda öğrencinin sınavının başarısız geçtiğini söyledi. Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen seminerler ile öğrencilerin sınav kaygısını en aza indirmeyi hedeflediklerini dile getiren Elmas, “Sınavda kaygı, ölçülü olduğu takdirde gizli güç kaynaklarımızı ortaya çıkaracaktır. Kişi tam tersi kaygıyı yanlış değerlendirir de “bu heyecanla başaramazsam, sınav kaygısından cevapları unutursam, ya kontrolümü kaybeder sınavdan çıkmak zorunda kalırsam” gibi olumsuz düşünceler üretirse paniğe katılacak ve başarısız olacaktır. Kaygı bizi değil, biz kaygıyı yenelim.” diye konuştu.