Çorum’da deprem yönetmeliğindeki sınır koşullarını sağlamadığı ve risk teşkil ettiği gerekçesiyle Karşıyaka Ortaokulu’nun yıkılmasına karar verildi.

Çorum Valiliği’nden konu hakkında yapılan açıklamada,

“Milli Eğitim Bakanlığı, İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından “Eğitim Kurumu Binaları ve Eklentilerinin Deprem Tahkiklerinin Yapılması” kapsamında; İlimiz Merkez Bahçelievler Mahallesi Karşıyaka Semtinde bulunan Karşıyaka Ortaokulu binasının incelemesi tamamlanmıştır.

Hazırlanan raporda okul binasının deprem yönetmeliğindeki sınır koşullarını sağlamadığı ve risk teşkil ettiği düşünülerek yıkılması tavsiye edilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığınca rapor 29.11.2018 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmiştir.

03.12.2018 tarihinde Karşıyaka Ortaokulunda eğitim- öğretime bir gün süre ile ara verilerek bina boşaltılmış ve öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için çalışmalar başlatılmıştır.

Konunun haber alınması üzerine Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi okula giderek yerinde incelemelerde bulunmuştur. Sayın Valimiz burada İl Milli Eğitim Müdürü, milli eğitim yöneticileri, okul müdürü, okul aile birliği başkanı ve Bahçelievler Mahallesi muhtarı ile yaptığı durum değerlendirilmesi sonucunda;

Öğrencilerin mağduriyet yaşamadan aynı bahçe içerisinde bulunan Şehit Onur Bakbak İlkokulu’nda eğitim ve öğretimlerine devam etmesine karar verilmiştir.” denildi.