Çorum’un gözde kız öğrenci yurtlarından olan Özel Kaleli Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı nedeni ile öğrenci temsilci seçimlerini gerçekleştirdi.
Yurt ve fakülte temsilciliği seçimleri Kaleli Kız Yurdu Konferans Salonu’nda yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğrenci Yurtlar Yönetmeliği’nin 37. Maddesine istinaden yapılan seçimler öncesi Yurt Müdürü İsmail Tuncel öğrencilere bazı hatırlatmalarda bulundu.
Yaşanılan ortamda öğrencilerin hayatlarını metotlu ve ilkeli olarak programlamanın yanında kavga yerine barışın, kötülük yerine iyiliğin, ayrımcılık yerine birliğin, haset yerine hoşgörünün, sevginin ve saygının hakim olması için herkesin kendi iç dünyasında medeniyetimizin evrensel mesajlarını içselleştirmesi gerektiğini anlatan Tuncel, “Başarılı insanlara bakıldığında çok azimli, kararlı ve sabırlı, zamanı iyi değerlendiren, 24 saatini programlayan insanlar olduğunu görürsünüz. Hayat zordur, problemler acıdır ama bunların sizi yıldırmasına izin vermeyin. Hedefinizi büyük seçin, kararlı, azimli ve sabırlı olun” dedi.
Konuşmanın ardından yapılan seçimlerde Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Meryem Kaya 2012-2013 eğitim-öğretim yılı yurt temsilcisi seçilirken; İ.İ.B.F öğrencisi Zahide Çakır ise Yurt Temsilci Yardımcısı seçildi.
Fakülte temsilciliklerine ise Mühendislik Fakültesi Hanife Altınbaş, İlahiyat Fakültesi Esra Durmuş, Sağlık Yüksekokulu Şule Alan, Fen Edebiyat Fakültesi Meryem Kaya, İ.İ.B.F. Gülşah Demirel seçildi.