Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Çorum Güzel Sanatlar Lisesi tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle “kadın” temalı karma sergi ve müzik dinletisi düzenlenecek.

Sergi açılışının, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı görevini sürdürmekle birlikte Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili görevini de üstlenen Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Dekan Yardımcısı ve Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pelin Avşar Karabaş, İskilip Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Muammer Cengil ve Çorum Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Adem Arslan tarafından yapılması planlanıyor.

Açılışta ayrıca; üniversitenin birçok öğretim üyesi ve öğrencilerinin, İskilip Meslek Yüksek Okulu öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve öğrencilerinin, Çorum Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen, öğrencileri ve velileri ile çeşitli kurumlardan misafirlerin katılması bekleniyor.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pelin Avşar Karabaş, "Cumhuriyetimizin kurulması için verilen mücadelede şanlı ordumuzla birlikte önemli görevler üstlenerek; bugünkü modern ve çağdaş Türkiye ortamının yaratılmasında hafife alınamayacak nice zorlukların üstesinden gelmeyi başaran ve doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, öncelikle saygıdeğer Türk kadınlarının, şehitlerimizin anne ve eşlerinin akabinde ise tüm dünya kadınlarının gününü en samimi dileklerimle kutluyorum.

Karma sergimizde; Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile İskilip Meslek Yüksek Okulu Öğretim Elemanlarının eserlerinin yanı sıra Çorum Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmenleri ve öğrencilerinin eserleri olmak üzere “kadın” temalı 45 adet eser yer almaktadır. Sergimizin açılışının ardından programımız; yine Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyeleri ile Çorum Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmenleri ve öğrencilerinin birlikte sunacakları müzik dinletisi ile devam edecektir" dedi.