Sungurlu Fen Lisesi öğrencileri, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp, Diş Hekimliği ve Mühendislik Mimarlık fakültelerini ziyaret ederek, eğitim öğretim faaliyetleri ve öğretim kadrosu hakkında akademisyenlerden bilgi aldılar.

11 ve önümüzdeki yıl üniversite sınavlarına girecek 12’nci sınıf Sungurlu Fen Lisesi’nden 52 öğrenci, Coğrafya Öğretmeni Hüseyin Bozdağcı ve Üniversitenin İlahiyat Fakültesi’nden 2017 yılında mezun olan Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmeni Rabia Karaca ile birlikte Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı ziyaret ettiler.

Ziyarete, Genel Sekreter Doç. Dr. Samettin Gündüz ve İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zübeyir Bulut da katıldı.

Senato Odası’nda gerçekleşen ziyarette Rektör Alişarlı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi hakkında öğrencilere bilgiler vererek, “Üniversitemiz şehre 7-8 km mesafede, tabiatın kalbinde bir üniversite. Ormanların arasında ve etrafı oldukça geniş Gölköy göletinin yanında bulunuyor. 12 fakültemiz var. Bugün bir fakültemiz daha kuruldu, Hukuk Fakültesi. Böylece 13’üncü fakültemizi de kazanmış olduk. Bizler için de çok güzel bir haber oldu.” dedi.

“BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ, BİRÇOK ALANDA TERCİH EDİLEN BİR ÜNİVERSİTE”

Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler ile Fen Edebiyat Fakültelerinin üniversitenin kuruluşundan bu yana var olan en köklü fakülteler olduğunu hatırlatan Rektör Alişarlı, “Bu fakültelerimiz alanlarında ülkemizde oldukça iyi bir eğitim veriyorlar. Birçok alanda şu an üniversitemiz tercih edilen bir üniversite. Türkiye’nin her yerinden öğrencilerimiz geliyor. İlk yerleştirmelerde yüzde 90 olan doluluk oranı yerleştirmelerin tamamlanmasıyla hemen hemen tümüyle doldu.” diye konuştu.

Lise 1’inci sınıftan itibaren hedef koyarak ders çalışmalarının önemine işaret eden Rektör Alişarlı, öğrencilerin üniversitenin hakkındaki izlenimlerini sordu. Öğrenciler genellikle olumlu izlenimler edindiklerini anlattılar. Bir öğrencinin üniversiteyi gezdikten sonra artık Diş Hekimliği okumaya kesin olarak karar verdiğini, diğer bir öğrencinin ise özellikle Tıp eğitimi hakkında ne kadar az şey bildiğini gezi sırasında öğrendiğini ve artık daha net düşünebildiğini belirtmesi üzerine Rektör Alişarlı memnun olduğunu ifade ederek, öğrencilere istedikleri fakültelere girmelerini temenni etti. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

Üniversiteyi ziyaret etmeyi çok istediklerini ve bu yıl ilk olarak Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne geldiklerini ifade eden öğrenciler, 2 günlük ziyaretin ardından üniversiteden ayrıldılar.