İlim Yayma Cemiyeti (İYC) Çorum Şubesi tarafından kentte bulunan okullarda, “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklâl Marşımız" konulu konferanslar düzenleniyor.

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında Şehit Mustafa Solak İmam Hatip Lisesi, Şehit Mustafa Solak Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Çorum Belediyesi Prof. Dr. Hayrettin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Mehmet Akif Ersoy ve İstiklâl Marşımız" gerçekleştirilen konferansların Mart ayı sonuna kadar devam edeceği bildirildi.

Düzenlenen konferanslar hakkında bilgi veren İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubesi Şube Müdürü Faruk Özyılmaz, “İlim Yayma Cemiyeti, Milli ve Manevi Değerleri hep ön planda tutan ve gençlerin bu değerleri fark etmeleri, benimsemeleri için var gücüyle çalışan bir cemiyettir. Önceki yıllarda da gerek öğrenci yurdumuzda kalan öğrencilere gerekse ilimizde okuyan öğrencilere yönelik milli ve manevi duygularımızı pekiştirecek faaliyetlerde bulunduk. Yaptığımız projelerle Çanakkale’ de şehitlerimizin manevi huzuruna, Bursa’ da Osmanlı’nın Kuruluşu ve tarihi çınarın tanıklığına geziler düzenleyerek gençlerimizi Ülkemizin tarihi ve kültürel zenginlikleriyle buluşturduk.

Bu yıl ise Eğitim Komisyonu toplantımızda İstiklâl Marşımızın kabulünün 98. Yılında, Öğrencilerimizin, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u örnek hayatıyla tanımaları ve İstiklâl Marşımızı tam manasıyla anlamaları için ilimiz lise okullarında programlar düzenlemeye karar verdik. İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubesi Eğitim Komisyonu Üyesi Eğitimci Edebiyatçı Osman ŞİMŞEK hocamızın sunumuyla düzenlenen konferanslarımız Mart ayı içerisinde birçok okulda devam edecektir. Programların düzenlendiği okullarda başta okul müdürleri olmak üzere emeği geçen tüm idareci, eğitimci ve öğrencilerimize ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitimci Osman Şimşek ise “İstiklâl Marşımızın kabulünün 98. Yılında Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anlatmak ve onun örnek hayatını aktarmak, istiklâl Marşımızın zengin anlam içeriğini öğrencilerimizle paylaşmak çok güzel bir duygu, Mehmet Akif Ersoy’un ve İstiklâl Marşımızın İstiklâl Mücadelemizdeki önemini öğrencilerle paylaşarak bu milli değerlerimize bugün olduğu gibi gelecekte de sımsıkı sarılmalarını ve gelecek nesillere aktarmalarını ümit ediyoruz. Ancak bu şekilde Merhum Akif’in “Allah bu Millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın” şeklinde yaptığı duaya eşlik etmiş oluruz” diye konuştu.