Çorum Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “IX. Akıl Oyunları” düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Buhara Kültür Merkezinde gerçekleşen ödül törenine Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Ödül töreni öncesinde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Beş yıldır Çorum Belediyemizle akıl oyunları projemizi yürütüyoruz. Okullarımızda yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz destek oluyorlar. Okul binalarımız iyileştirirken bir yandan da öğrenci merkezli düşünüyoruz. Akademik başarıya ulaşmada sosyal, kültürel, faaliyetler faaliyetler önemli. Bundan sonra bu tür faaliyetler daha çok olacak. Burada kaybeden yok herkes kazanmış durumda. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ise “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile pek çok proje gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımız hizmetin en güzelini hak ediyor. Bu yarışmalarla öğrencilerimiz nelere odaklanmaları gerektiğini öğreniyorlar. Bu yarışmaya geçen, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Becerikli Yapılar, Reversi, Satranç, Mangala, Abolone, Hedef 5 ve Koridor olmak üzere 7 branşta yarışarak dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

IX. Akıl Oyunları yarışmalarına 49 ilkokul ve ortaokulundan 777 öğrenci katıldı.