Türkiye’nin en eski teknik üniversitesi olan İstanbul Teknik Üniversitesinin (İTÜ) Yönetim Kurulu, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin Başkanlığında, Hitit Üniversitesi Rektörlüğünü 14 Temmuz Perşembe günü saat 15.00’de ziyaret edecek.
Temmuz 2011 İTÜ Yönetim Kurulu Toplantısını Hitit Üniversitesinde gerçekleştirecek olan İTÜ Yönetim Kuruluna Rektör Prof. Dr. Muhammet Şahin’in yanı sıra, İTÜ KKTC Rektörü, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreteri, Yüksekokul Müdürleri, Enstitü Müdürleri, Rektör Danışmanları ve diğer Yönetim Kurulu Üyeleri ile Arı Teknokent Genel Müdürü Nazire Peker de katılacak. Söz konusu Hitit Üniversitesi ziyareti, iki üniversite arasında işbirlikleri gerçekleştirmek için ilk somut adım olacak.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, mühendislik eğitimi, üniversite yatırımları ve gelişimi ile ilgili konularda İTÜ ile çeşitli işbirliklerine vesile olacak ziyaretle ilgili “Hitit Üniversitesinin uzun vadede İTÜ ile işbirliği yaparak gelişimini tamamlamasında ve tecrübe alışverişi konusunda büyük yararlar sağlayacağına ve üniversitemizin yükselişine hız katacağına inanıyorum.” dedi.