Çorum Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü,  Limak Holding Antalya Limak Oteller Grubu ile Çorum Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi işbirliğinde gerçekleştirilen %80 iş garantili 175 kişilik Meslek Edindirme ve İstihdam Kursu başarıyla tamamlandı.
Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Çorum Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde düzenlenen sertifika törenine Vali Sabri Başköy’ün eşi Fatma Başköy, Vali Yardımcısı Zülkarnin Öztürk,
İŞKUR Müdür Vekili Cavit Bayrak, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Esat Kolbaşı, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Ünlü, Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan’ın eşi Gülcan Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Hülya Örs, TSO Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Kolağası ile birlikte okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Programın açılışında konuşan Çorum Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Nizamettin Arslan, Çorum Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Limak Holding Antalya Limak Oteller Grubu işbirliğinde düzenledikleri teorik eğitim kursunu başarıyla tamamlayan 165 kursiyerin Antalya Limak Turizm Oteller Grubunda uygulamalı eğitimlerine başlayacaklarını bildirdi.
Arslan, uygulamalı eğitimini tamamlayan kursiyerlerin en az % 80’inin  yüklenici firmaya ait beş yıldızlı otelde istihdam garantisinde işe başlayacaklarını kaydetti.
Hayata geçirdikleri projenin çok büyük bir istihdam projesi olduğunu ve başka da bir denginin olmadığını vurgulayan Nizamettin Arslan,  hayata geçirdikleri meslek edindirme ve istihdam projesine verdikleri destekten dolayı Vali Sabri Başköy başta olmak üzere eski Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ile şimdiki  Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’e, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü  Zafer Eyvaz’a, Limak Holding’e, kurs esnasında okulu ve kursiyerleri ziyaret ederek desteklerini  esirgemeyen Vali Sabri Başköy’ün eşi Fatma Başköy’e, Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan’ın eşi Gülcan Doğan ve  Aile ve Sosyal Politikaları İl Müdür Yardımcısı Hülya Örs ile kursta emeği olan tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.
Konuşmasında kursiyerlere de seslenen Arslan, “Sizleri Çorum’un Antalya’daki turizm elçileri olarak görüyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk diyor ki ‘Benim en büyük eserim Cumhuriyettir. Cumhuriyetin temeli Türk kültürüdür’. Kültürümüze sahip çıkmanızı bekliyoruz. Unutmayın elleri ile çalışan insan işçi, elleri ve kafasıyla çalışan insan usta, elleri kafası ve kalbiyle birlikte çalışan insan ise sanatkardır. İleride sizleri birer sanatkar olarak duymalı ve görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Toplum Yararına Program ile ilgili bilgi vererek bu kapsamda binin üstünde istihdam sağlandığını söyleyen İŞKUR Müdür Vekili Bayrak da bu sayede göçün önlenmesine katkı sağlandığını açıkladı. Bu kursu bitirerek Antalya’ya yollananları da birer turizm elçisi olarak gördüklerini söyleyen Bayrak, kurum olarak tüm işsizlere her konuda yardımcı olduklarını ve bu kurslar kapsamında ilimizde bugüne kadar 7 milyon TL ekonomik girdiğinin sağlandığını dile getirdi.
Meslek edindirme ve istihdam kurslarını önemsediklerini belirten Vali Yardımcısı Zülkarnin Öztürk de kursa katkı sağlayanları ve kursu bitirenleri kutladı. 
Ülkemizde işsizliğin azalmasında ve gençlere iş imkanı sağlanmasında İŞKUR’un önemli çalışmalar yaptığını belirten Vali Sabri Başköy’ün eşi Fatma Başköy ise “İŞKUR artık fikir üreten, proje üreten kurum ve kuruluşları motive eden bir kuruluş haline geldi. Bunun için İŞKUR’u kutluyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.