Çorum’da, çocuklara sağlıklı yaşam kültürünü benimsetmek için yürütülen Yaz Spor Okulları faaliyetlerinin yanı sıra yetişkinlere yönelik açılan kurslar da devam ediyor.

Çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlayan Yaz Spor Okulları ile aynı zamanda teknolojinin çocukların üzerindeki olumsuz etkilerinin önlenmesi ve yok edilmesi de amaçlanıyor. Çocuklar küçük yaşta katıldığı faaliyetlerle hem kendi yeteneklerini keşfetme hem de var olan yeteneklerini geliştirme imkanı buluyor.

Çocukları sporla buluşturarak sosyalleşmelerine katkı sunan Yaz Spor Okulları, Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ nün desteğiyle, satranç, oryantiring, jimnastik ve halk oyunları olmak üzere 4 farklı alanda hizmet vermektedir. Tatilin tadını çıkaran çocuklar aynı zamanda güvenli bir ortamda sporla buluşmanın keyfini yaşıyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi tarafından İsmail Kakaç İlkokulu’nda velilere yönelik sene başında açılan, bağlama, step-aerobik ve dikiş-nakış kursları yaz tatilinde de devam ediyor.

İsmail Kakaç İlkokulu hem çocukların hem de yetişkinlerin katıldığı faaliyetlerle yaz tatilinde de hizmet vermeye devam ediyor ve okullar hayat buluyor.

Katılımın yoğunluğundan memnuniyet duyan İsmail Kakaç İlkokulu Müdürü Ender Özcan Özçakır, bu faaliyetlerin gerçekleşmesinde emeği geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne kurs faaliyetlerini yürütenlere teşekkür etti.