İskilip’te 24 Kasım öğretmenler günü çeşitli etkinliklerle ve İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinin hazırladığı programlarla kutlandı.

Program önce İskilip hükümet konağı bahçesinde İskilip garnizon komutanı, belediye başkan vekili, daire amirleri, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve ilçede görev yapan tüm okul yöneticileri ile öğretmenlerin katıldığı çelenk töreniyle başladı.

Çelenk töreninde İlçe milli eğitim müdürü Süleyman Atcıoğlu tarafından saygı duruşu ve istiklal marşı eşliğinde Atatürk anıtına çelenk sunuldu.24 Kasım öğretmenler günü ilçe kutlama programı ise İskilip öğretmenevi konferans salonunda İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinin hazırladığı etkinlikler ile devam etti.

Kutlama programına Bayat Kaymakamı Mustafa Çelik, İskilip Kaymakam Vekili Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Jan Per Astğ Fatih Cura, Belediye Başkan Vekili Mehmet Sözer, Emniyet Müdürü Erol Karasu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, Jand Kom Üstğ Ziya Balcıoğlu, İlçe Müftüsü Nurettin İçtüzer, idari amirler,siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, İskilip'te görev yapan tüm öğretmen ve okul yöneticileri ile misafirler katıldı.

Kutlama programı saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasıyla başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu öğretmenlerin içinde bulunduğu durum, görev sorumlulukları ve öğretmeninin kendisi için yaptığı fedakârlığı konu eden duygusal bir açılış konuşması yaptı. Atcıoğlu konuşmasında;” Öğretmen sorumluluğu büyük, dikenleri çok, bir o kadar da zorlu bir yolun yolcularıdır. Bu yolda her türlü zorluğa razı olurlar, elinden gelen uğraşı ve çabayı büyük bir fedakârlıkla ortaya koyarlar. İnsanlığın yararına olan her şeyi öğretir ve öğütlerler” dedi.

İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin şiirler okumalarıyla devam eden programda Bayat kaymakamı İskilip kaymakam vekili Mustafa Çelik emekli olmuş öğretmenlere hizmet şeref belgesi takdimiyle devam etti. Emekli öğretmen Mehmet Kestek yaptığı konuşmasında yeni göreve başlayan öğretmenlerimize başarılar diledi. Öğretmenlerin sorumluluğunun çok, işinin meşakkatli olduğunu söyledi.

İskilip’te görev yapan müzik öğretmenlerinden Cenan Narçiçeği piyano, Macit Emra Soyocak bağlama çaldığı etkinlikte Cenan Narçiçeği iki parça seslendirdi.İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin sunduğu oratoryo renk katarken okul öğretmen ve öğrencilerinin sunduğu video ile şehit öğretmenler için hazırlanan video hem duygulu hem de neşeli anlar yaşattı.Öğretmenler anısına tüm ilçeyi kapsayan yarışmalarda derece elde eden öğrencilere ödülleri Bayat kaymakamı İskilip kaymakam vekili Mustafa Çelik ile idari amirler tarafından verildi.

İskilip belediye başkanlığının sponsorluğunda Gözde düğün salonunda bütün idareci ve öğretmenlere, idari amirlere, sivil toplum kuruluşları ile misafirlere günün anısına İskilip dolması ikramı program dolu dolu hale geldi.

Yemekte İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu ve Belediye Başkanı Ali Sülük kısa bir konuşma yaparak 24 Kasım öğretmenler gününü kutladılar. Süleyman Atcıoğlu belediye başkanı Ali Sülük’e dolma ikramı için teşekkür etti ve Törene katılan misafirlere karanfil dağıtımıyla tören sona erdi.