Çorum İnsani Değerler Platformu, velilere ve öğrencilere bir çağrıda bulunarak, Kur-an’ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin seçmeli ders olarak seçilmesini tavsiye etti.
Platformdan yapılan açıklamada; "Son yıllarda artan yoğunlukla karşılaştığımız, gençlerimizin hedef belirleyemediği, yaşama amaçları geliştirmede yetersiz kaldıkları gibi durumlar manevi boşluğun giderek büyümesinden kaynaklanmaktadır" denildi.
Platformun açıklaması şu şekilde:
“Andolsun! Allah’ın Resulünde sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar, Allah’ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır.” (AHZAB 21)
“İnsanların en hayırlısı Kur-an’ı öğrenen ve öğretendir” Hadis-i Şerif
Sağlıklı bir toplumun oluşturulması sağlıklı bireylerin yetiştirilmesine bağlıdır. Sağlıklı bireylerden kasıt ise sadece bedensel sağlık değil, madde ve manadan oluşan insanın her yönüyle sağlıklı olmasıdır. Karnını doyurmak için her türlü zorluğa göğüs geren insanoğlu, manevi açlığını dindirmek için maalesef aynı gayreti göstermekte isteksiz davranmaktadır.
Bu durum, bireyi ilerleyen dönemlerde aşırıya varan davranış şekilleri geliştirmeye, toplumdan soyutlanmaya, toplum zararına harekete yönelmeye itmektedir. Benlik bütünlüğünü sağlayamamış kişiler kendileri başta olmak üzere ne huzur verir, ne de huzur bulurlar.
Son yıllarda artan yoğunlukla karşılaştığımız, gençlerimizin hedef belirleyemediği, yaşama amaçları geliştirmede yetersiz kaldıkları gibi durumlar manevi boşluğun giderek büyümesinden kaynaklanmaktadır.
Bu durumlar ışığında milli, manevi, ahlaki gelişimin sağlanması en önemli kurtuluş yolumuz olarak görülmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, yukarıda sayılan durumların ilacı olabilecek evsafta dersler, seçmeli ders olarak bütün okullarımızda okutulabilir hale gelmiştir.
Çocuklarımız, Kur-an’ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini seçmekle, TEOG ve YGS-LYS başarılarını artıracak bilgilere sahip olurken aynı zamanda hem dünyalarına ışık hem ahiretlerine şefaatçi bilgilere kavuşmuş olacaklardır.
“İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” diyen Şeyh Edebali’nin sözü karşılığını bulacak, gençlerimiz sözlerin en güzeli ile yaşam enerjilerini tazeleyecek, örneklerin en güzelinin hayatını kendi hayatına uyarlayarak her türlü manevi sıkıntıdan kurtulmuş olacaklardır.
Şimdi hareket zamanı!
Şimdi çözümü dışardan bekleme değil çözümü oluşturma zamanı!
Şimdi güzel olanı seçim zamanı!
Şimdi 4,5,6,7 sınıfta öğrencisi olan veliler için tercih zamanı
Son gün 19 Şubat…
Okullara gidip dilekçelerimizi veriyoruz, Allah’ın Kitabını, Resulün Hayatını, dinimizin hakikatini çocuklarımıza öğretiyoruz."