Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi tarafından ortaklaşa yürütülen " Okuyor" projesi etkinlikleri İnönü Anadolu Lisesi’nde devam ediyor.

Okulun Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri ve okul Öğrencilerinin yer aldığı okuma gruplarında dönüşümlü olarak farklı kitapların okunması sağlanıyor.

İnönü Anadolu Lisesi’nde yapılan “Çorum Okuyor” projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte okulun Türk Dili ve Edebiyat öğretmenlerinden Ebru Ün ve projede gönüllü olan on beş öğrenci ile birlikte Oscar Wilde’nin “Mutlu Prens “ adlı eserini müzakere etmek için okul kütüphanesinde toplandı.

Yapılan etkinlikte öğrenciler kitabın yazarı Oscar Wilde hakkında öğrendikleri bilgileri paylaştıktan sonra eser ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

öğrencilerinden Gamze Dinç, “Eseri okuduktan sonra kendimi sorguladığım ve kendi kendime sorduğum pek çok soru oldu .bu eser bana çok şey kattı” ifadelerini kullandı.

Öğretmenleri Ebru Ün’ün sorduğu sorulara da yanıt veren öğrenciler böyle bir etkinlikte yer aldıklarından dolayı çok mutlu olduklarını bir sonraki okuyacakları eseri de merakla beklediklerini ifade ettiler.

Ebru Ün, daha önceki haftalarda da okulun Türk dili ve Edebiyatı Öğretmenlerinden Ebru Doğan’ın, Elif Köksal Karataş’ın, Erol Ayrık’ın ve Yaser Karaseyfioğlu’nun da kitap müzakerelerini yaptıklarını ve kendi aralarında kitap alışverişi yaparak projeye desteklerini sürdüreceklerini söyledi.

Okul Müdürü Nihat Şener ise “Kitapla yetişen nesiller başarı dolu ve iyi bir geleceğe doğru koşan nesiller olacaktır. Kendisini yetiştirmiş, okuyan fertlerin günlük sohbetleri bile farklıdır. Kitap okumanın imtihan hazırlığına da katkısı vardır. Kitap okuyan ve okuduklarını oldukça iyi değerlendirebilen öğrenciler öteki öğrencilere göre oldukça daha başarıya ulaşacaklardır bizler okul olarak bu tarz etkinliklere hep destek olduk ve daima da olacağız “ diyerek, etkinliği gerçekleştiren öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.