İnönü Anadolu Lisesi 2018-2019 eğitim ve öğretime merhaba dedi.

Okulların açılması nedeniyle dün İnönü Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından ‘Eğitim öğretime merhaba’ etkinliği düzenlendi.

Okulun bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Okul Müdürü Nihat Şener, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlik, Okul Müdürü Nihat Şener’in konuşması ile devam etti.

Öğrencilere hitaben konuşan Okul Müdürü Nihat Şener, bir ülkenin geleceğinin eğitime bağlı olduğunu kaydederek, “Bu nedenle siz öğrencilerim Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, geleceğe emin adımlarla yürüyen, sürekli soru soran ve sorgulayan bireyler olmalısınız. Çünkü ülkemizin geleceği siz gençlerimizin ellerinde olacaktır. Eğer dünyayı değiştirmek istiyorsanız kullanabileceğiniz en etkili silahınız da yine eğitimdir” dedi.

Daha sonra okula yeni başlayan 9. Sınıf öğrencilerinden Beril Çifci kendisine ait olan “Okul Heyecanı” adlı şiirini okudu.

Okulun ilk ders etkinliği de okulun Almanca öğretmeni olan Serap İlerlemek tarafından verildi.

Serap İlerlemek ilk dersinde öğrencilere güzel bir öğretim yılı dileyerek, “Heyecan, korku, kaygı, sevinç gibi farklı dünyalardan, farklı amaçlar için aynı çatı altında toplanmış bulunuyoruz. Dolayısıyla tüm farklılıklarımızın yanında bu çatı , bir parçası olduğumuz bu kurum bizim en büyük ortak değerimizdir” diye düşüncelerini ifade etti.

Günün anlam ve önemine uygun konuşmaların ve şiirlerle devam eden etkinlikte, okula yeni başlayan ve 3 aylık tatil sonrası arkadaşları ile tekrar buluşan öğrencilerin oldukça heyecanlı olduğu gözlemlendi.