Çorum İl Genel Meclisi, Merkez İnalözü köyü Okulu’nun tadilatını yapacak.

Halil İbrahim Kaya başkanlığında bugün düzenlenen İl Genel Meclisi Temmuz ayı dördüncü oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından Merkez İnalözü Köy Okulu’nun fiziki durumu hakkında hazırlanan rapor görüşüldü.

Rapor hakkında Meclis üyelerine bilgiler veren Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mustafa Çelik, İnalözü köyü okulundaki ana sınıfında 11 öğrenci, ilkokulda 45 öğrenci ve ortaokulda ise 57 öğrenci olmak üzere toplam 113 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Okula 16 köyden öğrencinin geldiğini ifade eden Çelik, “İlkokul ve ortaokul bahçesinin zemini çok kötü durumdadır. Okul bahçesinin çevre duvarı bulunmamaktadır. Öğrenciler yola çıkarak tehlike yaratmaktadır. Çevredeki hayvanlar okul bahçesine girmektedir ve özellikle köpeklerin öğrencilere zarar vermesinde endişe edilmektedir. Okuldaki tespit edilen bu eksiklikler doğrultusunda, okul bahçesine kilitli beton parke yapım işinin Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce yapılması, okul çevresinin tel örgü ile çevrilmesi işinin Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğünce Milli Eğitim Müdürlüğü bütçesindeki küçük onarımlar giderinden yapılması Komisyonumuzca uygun görülmüştür” dedi.

Yapılan görüşmelerin ardından İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya tarafından yapılan oylamada komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.