Çorum Mehmetçik Anadolu Lisesi ve Vilayetlere Hizmet Götürme Birliği Sevgi Anaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2018 yılında uygulamaya koyduğu İş Sağlığı ve Güvenliğinin Eğitime Entegrasyonu sonucunda uluslararası OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası almaya kazandı.

Türkiye genelinde MEB bünyesindeki 37 kurumun sahip olduğu bu sertifikayı Çorum'dan Mehmetçik Anadolu Lisesi ile Vilayetlere Hizmet Götürme Birliği Sevgi Anaokulu yöneticileri Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katıldığı törenle teslim aldılar.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “İyi bir takım ruhu sergilediniz. Bu belge ekip olarak çalışmanın karşılığı. Okullarımızın yüksek standartlara sahip olması gurur verici. Öğrencilerimizin daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda olduklarını görüyoruz. Bu okullarımızın sayısının artmasını bekliyoruz. Sizlerin sahip olduğunuz bu standardı devam ettirmek için çalışmanızı istiyorum. Okullarımızın bu başarısını tebrik ediyor,emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuyla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"OHSAS 18001 standardı, işyerinde çalışanların sağlığını ve güvenliğini etkileyebilecek uygulamaların sistematik olarak kontrol altında tutulmasını öngören bir yönetim modelidir. İngiliz Standartlar Enstitüsü tarafından, kuruluşların iş güvenliği konusunda üçüncü taraf belgelendirme taleplerine cevap olarak yayımlanmıştır. Genel anlamda iş güvenliği kavramı çalışanların, işletmenin ve üretimin her türlü tehlike ve zarardan korunmasını içermektedir. İnsan hayatının öncelik taşıması nedeniyle, işletme ve üretim güvenliği konularının ikinci planda kaldığı ve uluslararası alanda iş güvenliği kavramıyla genel olarak çalışanların güvenliğinin ifade edildiği görülmektedir."