Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine motivasyon semineri verildi.
Kişisel Gelişim Uzmanı Dr. Şakir Erkan, insanların amaçlarına ulaşabilmesi için akıl, beyin ve beden gücünü çok iyi kullanması gerektiğini dile getirdi.

“BAŞARININ YOLU AKLI KULLANMAKTAN GEÇER”
Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde son sınıf öğrencilerine 2 gün süreyle “Motivasyon ve Başarı” konulu bir seminer veren Dr. Şakir Erkan, başarının yolunun öncelikle aklı kullanmaktan geçtiğini bildirdi.
İnsanların kendisinin farkında olması gerektiğini dile getirerek herkesin başarılı, sağlıklı, mutlu ve zengin olmak istediğini ama kimsenin bunu kolay kolay başaramadığını ifade eden Dr. Erkan, bunun nedeninin ise bilinçaltına yerleşen olumsuz düşünceler olduğunu söyledi.

“HER ŞEYİ İÇİNİZE ATMAYIN, BİLİNÇALTI ISKALAMAZ”
Çoğu kimsenin beden gücünü nasıl kullanılacağını bilmediğini, beyin gücünün farkında olmadığını, akıl yerine bilgileri ile hareket ederek çevre baskısının etkisinde kaldığını anlatan Kişisel Gelişim Uzmanı Dr. Şakir Erkan, “Farkındalık oluşturmadığımız sürece istediğimiz başarıyı yakalamamız mümkün değildir. İnsanlar kendi içinde çatışmamalıdır. Aklımızı kullanarak kendimizle yabancılaşmamalıyız. Kendimizin farkında olmalıyız. İnsan yaptığı işten mutlu olmalı. Bilinçaltımız zihinsel çatışmalar içerisinde kalmaması için olumsuz olaylarda güzel bakış açısı ile yaklaşmalıyız. Her şeyi içinize atmayın, bilinçaltı ıskalamaz. Yaşadığınız, etkisinde kaldığınız olaylar otomatik olarak harekete geçer ve sizi olumsuz etkiler. Bir konuda başarısız olan kişi kendini kötü hisseder ve yeni şeyler denemeye cesaret edemez” dedi.

“İNSAN, EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR VARLIKTIR”
İnsanların başarılı olmak istemesi halinde aklını, beynini ve yüreğini kullanması gerektiğine dikkat çekerek, insanın eşi benzeri olmayan bir varlık olduğunun bilincinin anlaşılması gerektiğini söyleyen Şakir Erkan, başarıya götürecek motivasyon için öğrencilere uygulamalar da yaptırdı.