Hitit Üniversitesi’nin bağlı birimlerinde görevlendirilmek üzere 23 araştırma görevlisi ve iki öğretim görevlisi alınacağı bildirildi.
Konu ile ilgili olarak alınan bilgiye göre Çorum Sağlık Yüksekokulu hemşirelik bölümü ve Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölümü’ne birer öğretim görevlisi alınacak. İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü İslam Tarihi ve Sanatları Ana Bilim dalına da bir adet araştırma görevlisi alınacağı ve bu 3 kişi için başvuruların 27 Aralık 2012 tarihinde sona ereceği kaydedildi.
Hitit Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerinde görevlendirilmek üzere ise Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında 23 araştırma görevlisi alınacağı ve son başvuruların ise 28 Aralık 2012 günü sona ereceği kaydedildi. Üniversitenin internet sitesinden yapılan açıklamada Yükseköğretim Kurulu Personel Dairesi Başkanlığı tarafından ilan edilen öğretim elemanı kadrolarına yapılacak müracaatlar ile atamalarda 31.07.2008 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Öğretim Görevlisi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Hükümlerinin uygulanacağı dile getirildi.