İŞKUR İl Müdürlüğü, Mesleki Eğitim ve İş Geliştirme Derneği ve MÜSİAD Çorum Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği Ön Muhasebe Eğitim programında ilk etap tamamlandı.

Anadolu Mesleki Eğitim ve İş Geliştirme Derneği ile MÜSİAD Çorum Şubesi tarafından hazırlanan ''Ön Muhasebe Eğitim Programı'' ilk etabı olan teorik bölüm sınavı yapıldı.

Dernekler Müdürlüğünün tam destek verdiği projenin sonunda en az 15 kişi istihdam edilecek.

İŞKUR İl Müdürlüğü ve MÜSİAD tarafından hazırlanan, Anadolu Mesleki Eğitim ve İş Geliştirme Derneği’nin yürütücüsü olduğu proje kapsamında 30 kişi muhasebe departmanlarında istihdam edilmek amacıyla eğitiliyor.

Anadolu Mesleki Eğitim ve İş Geliştirme Derneği Başkanı Hüseyin Öztürk; “15’i istihdam garantili olmak üzere 30 kişiye ön muhasebe eğitimi veriyoruz. Projenin ilk etabı olan teorik bölümü tamamlandı ve sınavı bugün yapıldı. Teorik bölümde eğitimleri Hitit Üniversitesi öğretim üyeleri verdi. İkinci aşamada ise Bilgisayarlı Eğitime geçilecek ve sonrasında tekrar bir sınav daha yapılacak. Üçüncü son aşamada ise kursiyerler firmaların muhasebe birimlerinde 3 ay boyunca staj görecekler. Eğitim bittikten sonra da 15 kişi istihdam edilecek. Diğer kursiyerlerden de istihdam edilenler olabilir” dedi.

Yapılan sınavın ardından proje ortakları kursiyerlerle bir araya geldi.

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, sektörün istediği donanımlarda işgücü profili oluşturmada projenin önemine değindi.

Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü (İl Dernekler Müdürü) Mustafa Bayrak ise kursiyerlere başarı dileklerini iletirken, Dernekler Müdürlüğü'nün projeye tam destek verdiğini ifade etti.