Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından İstanbul’da yenilenen Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi nedeni ile yaklaşık iki haftadır İstanbul’da bulunan ve seçimin tamamlanması ile birlikte Çorum’a dönen Başkan Aşgın ilk iş olarak HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Öztürk’ü ziyaret etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü’nün de eşlik ettiği ziyarette konuşan Başkan Aşgın, Hitit Üniversitesi’nin yaptığı çalışmalarla Çorum’a önemli katkılar sağladığını ifade etti.

Hitit Üniversitesinin şehrin gelişmesinde ve büyümesinde önemli bir rol oynadığına dikkat çeken Aşgın, “Üniversitemiz ile yakın iş birliği içerisinde yapılan çalışmaların sonunda şehrimize yenilikler ve güzellikler katacağımıza yürekten inanıyorum. Çorum Belediyesi olarak her zaman Üniversitemizin yanındayız. Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’e çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Hitit Üniversitesi’nin gerek öğretim elemanı kadrosu gerekse de altyapısıyla büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de üniversitelerin yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde hareket etmesinin şehirlerin kalkınmasına önemli katkılar sağladığına dikkat çekti.

Rektör Öztürk, konuşmasının devamında “Hitit Üniversitesi şehrimize, bölgemize ve ülkemize katkı sağlamak adına büyük bir çalışma gayreti içerisindedir. Üniversite-belediye iş birliği çerçevesinde omuz omuza vererek Üniversitemizin ve şehrimizin gelişimi için projeler üretmeye hazırız” diyerek ziyaretlerinden dolayı Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü’ye teşekkür etti.