Çorum Mimar Sinan Anadolu Lisesi öğrencileri Barış Pınarı harekatını yürüten Mehmetçiğe destek vermek için anlamlı bir etkinlik başlattı.

12 D sınıfı öğrencilerinin öncülüğünde başlatılan etkinlik kapsamında tüm öğrencilerin desteğiyle 54 m2 dev Türk Bayrağı alındı. Okul yönetiminin de desteklediği etkinlikte 650 öğrenci hilal ve yıldız görseli oluşturdu.Çalışmaları Görsel Sanatlar öğretmeni Ahmet Uysal, Tarih öğretmeni Erhan Kışla ve Rehberlik öğretmeni Yakup Kaplan yürüttüler. Oluşturulan görselin ardından Şanlı bayrağımız 12 D sınıfı öğrencileri eşliğinde açıldı ve öğrenciler hep birlikte İstiklal Marşını okudu.

Daha sonra da bayrak katlanarak törenle sandığa konuldu ve Sarıkamış'a gönderildi.Öğrenciler asıl amaçlarının ülkenin geçtiği bu süreçte askerlere destek vermek ve lise gençliğinin de yanlarında olduğu mesajını göndermek olduğunu belirttiler.

Okul Müdürü Dr. Nevzat Gencer de etkinliğin amacının Barış Pınarı Harekatı’na destek vermek olduğunu belirterek bayrağı mücadele bölgesine göndermesinin mümkün olmadığı için sembolik anlamı nedeniyle Sarıkamış'ın tercih edildiğini söyledi.

Çalışmayı başlatan öğrencilere duyarlılıkları nedeniyle teşekkür eden Gencer törende şunları kaydetti: "Devletimizin verdiği mücadelede toplumun tek yürek halinde dünyaya verdiği mesaja Mimar Sinan Anadolu Lisesi öğrencileri olarak sizlerin duyarsız kalmamanız bizleri de çok mutlu etti. Çanakkale ruhunun dipdiri olduğunu gösterdiniz. Hepinize teşekkür ediyorum. Gönül isterdi ki bayrağımızı Ayn el Arab'a, Rasulayn'a gönderebilelim ama bu mümkün olmadığı için şanlı bayrağımız Sarıkamış'da dalgalanacak. Bu vesileyle tarihimiz boyunca bu bayrağın gönderden inmemesi için canlarını feda eden tüm şehitlerimize, hassaten Barış Pınarı harekatında şehit olan kahramanlarımıza Allah'tan rahmet ve gazilerimize de acil şifalar diliyorum."

Sarıkamış Belediyesinin koordinesinde bayrağın göndere çekileceği, bir süre Sarıkamış'da dalgalandıktan sonra tekrar Çorum'a getirileceği ve Mimar Sinan Anadolu Lisesi'nde kalıcı olarak sergileneceği öğrenildi.