Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nce 81 ilde yürütülen “Hami Projesi” çerçevesinde Çorum Cumhuriyet Anadolu Lisesi ile Özel Mustafa Şimşek Anadolu ve Fen Lisesi arasında geçtiğimiz günlerde işbirliği protokolü imzalandı.

İki okul arasında yapılan protokolün hayata geçirilmesiyle birlikte, bugün ortak bir etkinlik gerçekleştirildi. İki okuldan seçilen 10 öğrenci, hep birlikte yazar İskender Pala’nın, ünlü mutasavvıf Yunus Emre’nin hayatını ve “iç” aleminde yapmış olduğu yolculuğu” anlatan “OD” adlı eserin müzakeresini yaptılar.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda yapılan etkinliğe, Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Aysun TUT, Özel Mustafa Şimşek Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Mustafa Üzel, her iki okuldan öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mustafa Akyul moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Kitap Müzakeresi’ne; Cumhuriyet Anadolu Lisesi adına; 11-A sınıfından Büşra Kaçmaz ve Züleyha Biçer, 11-C Sınıfından Aleyna DEMİRLİ, 10-F Sınıfından Mustafa Enes Kullu ve Emine Lale Danacı katılırken, Özel Mustafa Şimşek Anadolu ve Fen Lisesi adına; 9/A sınıfından Nazmiye Şeyma Ergun, Meliha Şeyda Ergun, 11/B sınıfından Alptürk Hergün, Fatma Keskin, Sema Nur Sayın katıldılar.

Katılımcı öğrenciler okumuş oldukları İskender Pala’nın “OD” isimli kitabını derinlemesine tahlil ederek, kitap ile ilgili ilginç tespitlerini ve görüşlerini seyircilerle paylaştılar.

Öğrencilerin kitaba olan hâkimiyetleri, düşüncelerini medeni bir şekilde ve yüksek bir özgüvenle ortaya koymaları izleyicilerin büyük beğenisini topladı.