AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, ilimizdeki yaygın eğitim çalışmaları ilgili açıklamalarda bulundu.

Çorum Halk Eğitim Merkezi 2017/2018 Eğitim Öğretim yılında Merkez ve Gazi Şubesi ile 2 binada halka hizmet ettiğini dile getiren Ceylan; “Yaygın eğitim kapsamında bu yıl 1.381 kurs açılmış olup bu kurslara 8.942 erkek ve 18.449 kadın kursiyer olmak üzere toplamda 27.391 vatandaşımıza hizmet verilmiştir” dedi.

Milletvekili Ceylan açıklamalarına şöyle devam etti;

"Halk Eğitim Merkezi olarak işbirliği kapsamında 562 kurs açılmıştır. Bu sayede vatandaşlarımızın yaygın eğitimden yararlanma ve yaygın eğitim faaliyetlerine katılma oranlarında da artış olmuştur.

Halk Eğitim Merkezi olarak engelli vatandaşlarımız unutulmamış, engelli vatandaşlarımıza yönelik açılan 120 adet kurslara 138 kadın, 90 erkek toplamda 228 engelli vatandaşımıza yaygın eğitim imkânı sunulmuştur.

Gönül coğrafyamızda yaşanan olaylar sonucu ülkemize sığınmak zorunda kalan başta Irak ve Suriyeli kardeşlerimize ensar olabilme maksadı ile onlara da eğitim imkanı sunularak 859 kadın, 658 erkek olmak üzere toplam 1517 yabancı uyruklu kardeşimize okuma yazma ve uyum eğitim verilmiştir.

Üniversite sınavlarına hazırlanan gençlerimiz de unutulmamış onların en iyi üniversitelerde okuyabilmelerine katkı sağlamak amacı ile Gazi Şubemiz öncelikli olarak destekleme ve yetiştirme kurslarına tahsis edilerek 785 gencimizin ücretsiz olarak eğitim alması sağlanmıştır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan hanımefendi tarafından başlatılan okuma-yazma seferberliği kampanyası Çorum’da da yoğun ilgi görmüştür. Merkez ve merkeze bağlı okullarda, Çorum L tipi Cezaevinde, Kadın Kültür Merkezlerinde, merkeze bağlı köylerde olmak üzere toplam 68 ayrı noktada kurs açılmış, açılan 95 adet kursumuzda 53 Erkek 871 kadın kursiyer olmak üzere toplam 924 vatandaşımıza eğitim verilmiştir."

Yaz dönemi kurs kayıtlarının sürdüğünü ve Halk Eğitim Merkezinin yılın 12 ayında da vatandaşa eğitim vermeye devam edeceğini belirten Ceylan; “Yaygın eğitim kapsamında ilimizde yapılan çalışmalar artarak devam edecektir” dedi.