Çorum Obası Yörükleri Derneği Başkanı Murat Sarıkoca, 2008 yılında kurdukları derneğin Yörüklerin geçmişini yaşatma ve geleceğe sahip çıkmayı amaçladığını söyledi.
Yörük gecesinin açılışında konuşan Dernek Başkanı Sarıkoca, derneğin kurulduğu günden bu yana Yörük kültürünün yaşatılması ve Yörük vatandaşların birlik olması adına birçok etkinlik düzenlediklerini ifade etti. Dernek Başkanı Sarıkoca, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Gün birlik olma günüdür. Derneğimiz olarak birliği, kardeşliği, paylaşmayı, dayanışmayı, geçmişimize ve geleceğimize sahip çıkmayı ihtiyaç sahibi insanlarımıza kol kanat germeyi amaç edindik. Çorum'da önemli bir kesimi temsil edecek bir derneğe ihtiyaç vardı. 
İşte büyük eksikliği hissedilen derneğimiz, 2008 yılının mart ayında kurularak faaliyetlerine başlamıştır. Bu amacı daha hızlı ve etkin olarak gerçekleştirmemize katkı sağlamak amacıyla günümüz teknolojisi olan internetten yararlanarak çorumobasıyörükleri.com internet sitesini büyük bir özveri ile hazırlayarak hizmetinize sunduk. Sitemizde sizlerin sesi olduk. Düğün, nişan. Hastalık ve ölüm gibi hallerde yanınızda olduk. Yapmış olduğumuz faaliyetleri internet sitemiz sayesinde dünyaya duyurma imkanı bulduk. İnternet sitemizde hiçbir siyasi içeriğe yer vermemeye özen gösterdik, özen göstermeye de devam ediyoruz.
Sevgili çorum obası yörükleri derneği üyeleri ve Yörük dostları bir olmak, iri olmak adına daha çok tanışma, kaynaşma ve dayanışma adına birlikte yapacak daha çok işimiz var. El vermenizi, gönül vermenizi, birlikte güzeli, en güzeli gerçekleştirmeyi teklif ediyorum.

“KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATIYORUZ”
Derneğimiz kurulduktan sonra ilk faaliyeti olarak doğaya 200 adet fidan dikimi yapılmıştır. Derneğimiz daha sonra 2008 yılının temmuz ayında ilk şenliğimizi yapmıştır. Dernek üyelerimizin ve dostlarımızın tanışma kaynaşma, birlik ve beraberlik adına bir ilki gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadık. Bu etkinliğimiz 2009 yılında da 2.ni gerçekleştirerek devam etmiştir. Analarımız, eşlerimiz, bacılarımız yani kadınlarımızı onurlandırmak amacıyla geleneksel anneler günü pikniği yapılarak, çiçek sunulmuş ve çeşitli hediyeler verilerek, onların mutluluğuna hep beraber ortak olunmuştur.

Dernek yönetimiz, mülki amirlerimize, yerel yönetimlerimize, esnaf ve sanatkarlarımıza gelenek, görenek ve adetlerimizi tanıtmak amacıyla bir takım ziyaretler yapmıştır. Yapılmaya da devam edilecektir. Bu ziyaretlerimiz sırasında bizleri Çorum kamuoyuna taşıyan güzide basınımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.
Derneğimiz 2009 mahalli seçimlerinde Çorumun sesi ve kulağı olmuştur. Derneğimizi ziyaret eden tüm siyasi partilerimiz ve mahalle muhtar adaylarımıza ilimizin ve mahallelerimizin sorunları ve çözüm yolları konusunda önerilerimizi ilettik.
Yaklaşan 2011 genel seçimlerinde de bu sorunları iletmeye devam edeceğiz.

“FAYDALI İŞLER YAPACAĞIZ”
Derneğimizin 2011 yılı takvim çalışmasında bizlere destek veren tüm esnaf ve şirketlerimize teşekkür ederiz. Sevgili dostlar sözlerimin başında dediğim gibi biz henüz çok genç bir derneğiz. Sizlerin bizlere vereceği maddi ve manevi desteklerinize ihtiyacımız var. Geleceğimiz adına daha da faydalı işler yapmak azmindeyiz. Geçen yıl yapılan gecemizle bu yıl yapılan gecemiz arasında farklılıklar olduğunu görüyoruz. Üyelerimizle, misafirimiz, protokolümüzle bir bütün olarak bu coşkuyu daha da net görüyoruz.

Mayıs ayında derneğimiz geleneksel şenliğimizi yapmayı planlamaktayız. Sizlerin bizlere vereceği maddi ve manevi destekle güzele en güzele hedeflendiğimizi bildirmekten mutluluk duyuyoruz.                         
Bu gecemizde bizleri yalnız bırakmayan başta sayın protokolümüz olmak üzere Yörük ve Yörük dostlarımıza teşekkürü bir borç bilir gecemizde emeği geçenlere teşekkürlerimizi bildirir hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlarım.”